0

Linzenschotel met pompoen

Deze Marokkaanse, vegetarische en veganistische linzenschotel met pompoen is vol van smaak en goed gekruid. Een lekker herfstig recept door de pompoen. De Tikka masala die in dit recept gebruikt wordt, is vrij van toegevoegde suikers en e-nummers en dus een ideale manier om deze schotel mee te kruiden. Je kunt natuurlijk naar smaak meer of minder toevoegen. Dit recept is lekker met naanbrood.

Ingrediënten:

  • 400 gram diepvries pompoenblokjes
  • 400 gram linzen
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 2 uien
  • 2 theelepels Patak’s Tikka masala paste
  • 200 gram rijst
  • takje munt
  • naanbrood

Bereidingswijze:

  • Snipper de ui, verwarm wat (kokos- of olijf)olie in een wokpan en bak de ui glazig.
  • Voeg de Tikka masala toe en vervolgens de pompoenblokjes. Bak kort mee.
  • Spoel de linzen af en voeg samen met de tomatenblokjes toe aan de pompoen.
  • Laat 15 minuten op laag vuur pruttelen met de deksel op de pan.
  • Kook ondertussen de zilvervliesrijst volgens de verpakking.
  • Voeg op het laatste moment wat munt toe aan de linzenschotel.
  • Serveer de schotel met de rijst en naanbrood.

 


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply