0

Lombok in 3 dagen

Vanaf Gili Trawangan vervolgen we onze reis naar Lombok, onze laatste bestemming in Indonesië. Ons verblijf lag op 10 minuten afstand van Kuta. Niet te verwarren met Kuta in Bali, want wat ik me heb laten vertellen is Kuta in Lombok echt anders (rustiger) dan Kuta in Bali.
Lombok is (nog) een stuk minder toeristisch dan Bali. Er zijn goede wegen aangelegd en het toerisme begint steeds meer op gang te komen; dit zie je ook omdat er overal wel gebouwd wordt.

Wij verbleven in Villa Joey. Op het terrein staan 2 verblijven voor gasten en het huis van Joey, waar je ook gebruik mag maken van de hele benedenverdieping: de huiskamer, de keuken, het terras en het zwembad.

’s Ochtends kun je kiezen wat je wilt ontbijten: noodles, pannenkoeken, ei, toast, smoothies, de keuze was reuze en alles werd vers klaar gemaakt. Hieronder een heerlijk omeletje.

Mocht je geen zin hebben om ’s avonds nog op pad te gaan, dan kan er ook voor je worden gekookt.

Een heerlijk diner op bed!
De andere dagen hebben wij hier gegeten.

In 3 dagen tijd kun je veel van Lombok zien. Hieronder vertel ik je wat je niet mag missen!

#1 Huur een motor en rij langs de kust

Een motor huren is hier wel heel handig, zeker als je lekker langs de kust wilt toeren. Een motor kost niet veel, wij betaalden 80.000rp per dag (€4,80) inclusief benzine.

#2 Mawun beach

Onze eerste stop was Mawun beach. Voordat je het strand op kan, betaal je eerst 5000rp (€0,30) om de motor te parkeren. Vervolgens loop je een prachtig wit strand op en als je net van Gili komt, is het wel een verademing voor je voeten dat er hier geen koraal ligt op het strand en in de zee.

Wij hebben even heen en weer gewandeld over het strand en zijn toen weer verder gegaan. De mensen willen graag dat je op hun bedje komt liggen en er lopen hier veel kindjes rond (en ze lopen je echt achterna) die jou graag hun armbandjes willen verkopen.

#3 Selon Belenak

Wanneer je van surfen houdt is dit echt een strand voor jou! Ook hier betaal je 5000rp voor de motor.

Wij zijn geen surfers, al lijkt het me wel heel gaaf, dus wij hebben ook hier even heen en weer gewandeld en zijn toen weer verder gegaan.

#4 Selong Selo met infinity pool

Dit is echt een juweeltje in Lombok wat volgens mij nog niet erg bekend is onder de toeristen. Toen wij er waren hadden we dit plekje bijna voor ons alleen.
Selong Selo is een hotel, met restaurant en zwembad, maar je kunt hier ook als gast komen.
Toen wij hier binnen liepen, zeiden we meteen tegen elkaar: hier blijven we de rest van de dag.

Het zwembad is een infinity pool en zo aangelegd dat je werkelijk prachtig uitzicht hebt vanuit het zwembad en/of vanuit de ligbedjes.
Een aantal ligbedjes staat in een klein laagje water, wat lekker verkoelend is als je op je ligbedje ligt te lezen en je voeten in het water dompelt. De achterwand is een kleine waterval en nogmaals, naar dit uitzicht kun je blijven kijken!

Als gast moet je hier wel consumpties afnemen. Je moet voor 150.000rp p.p. (€9) eten. Wij hadden toch nog niet geluncht, dus dat was geen probleem. Als je niet wilt eten, kan dat ook, maar dan betaal je alsnog 150.000rp. Dan kun je natuurlijk maar beter wat lekkers bestellen en eten smaakt altijd beter met een onvergetelijk uitzicht.

Als je in Lombok bent, dan is dit echt een absolute aanrader! Google er maar eens op, dan zie je nog veel mooiere foto’s dan die ik heb gemaakt. Als je die ziet, wil je nu meteen je ticket boeken!

#5 Tanjung Aan

Dit strand ligt dicht bij Kuta en dit vonden wij het fijnste strand. Het is een lang en breed wit strand met, toen wij er waren, een vrij rustige en helder blauwe zee.
De weg naar Tanjung aan is al helemaal geasfalteerd en er rijdt bijna niemand!
Je betaalt 5000rp voor het parkeren van de motor.

Vanaf Lombok zijn wij met een binnenlandse vlucht teruggevlogen naar Jakarta om daar op het vliegtuig te stappen, weer terug naar Nederland.


Next Post

No Comments

Leave a Reply