0

Luchtige bananenmuffins met dadel

Deze luchtige bananenmuffins met dadel zijn van die muffins die je elke week wel kunt maken. Ze bevatten weinig ingrediënten die je (bijna) altijd wel in huis hebt, zijn verantwoord en mega lekker! Het kost je een paar minuutjes om het beslag te maken en daarna is het wachten totdat deze luchtige muffins uit de oven komen.

Je kunt ze eten als ontbijt of als lekker tussendoortje. Je hoeft je in ieder geval niet schuldig te voelen als je er 2 naar binnen werkt!

Ingrediënten voor 6 muffins:

  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 6 dadels
  • 50 gram havermout
  • 50 gram amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Week de dadels even in warm water en giet af.
  • Meng in een blender de bananen, eieren en dadels tot een egaal mengsel. Er mogen nog wat stukjes dadel in zitten.
  • Spatel de havermout, het amandelmeel, de bakpoeder en het zout er doorheen.
  • Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak in 30 minuten af in een voorverwarmde oven.

Zin in meer gezonde muffins? Bekijk dan ook eens het recept voor deze appelmuffins met bosbessen of wat dacht je van deze speculaaskruidenmuffins met havermoutcrumble?

Heb jij dit recept of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply