Een maaltijdsoep met noedels en kabeljauw, dat betekent, alles voor een avondmaaltijd in één soeppan. Je krijgt ook nog eens je dagelijkse portie groente binnen en een lekker stukje vis.
Door wat kokosmelk toe te voegen, wordt de soep net wat romiger. Je kunt trouwens ook zelf wat groente snijden, maar de Thaise wokgroente in dit recept, zijn perfect voor deze Thaise maaltijdsoep.
PS. deze mooie soepkommen zijn van Pimp je tafel.

Ingrediënten:
- 400 gram kabeljauw
- 125 gram woknoedels
- 400 gram Thaise wokgroente
- 2 uien
- 1 cm gember
- 300 milliliter kokosmelk
- 2 liter water
- 2 groentebouilloblokjes
- 4 el sojasaus
Bereidingswijze:
- Snipper de ui, verwarm wat olijfolie in een soeppan en bak de ui glazig. Voeg de wokgroente toe en bak 3 minuten mee.
- Snijd de kabeljauw in blokjes en rasp de gember.
- Voeg de groentebouillon en de kokosmelk toe aan de groente, gevolgd door de kabeljauw en de gember.
- Voeg als laatste de woknoedels en de sojasaus toe en laat de soep 20 minuten op laag vuur opstaan.
Tip:
- Wanneer je de soep een dagje laat staan, zijn alle smaken goed ingetrokken en is de soep nog lekkerder.
Meer trek gekregen in soep? Probeer dan ook eens deze zoete aardappel- pompoen soep of deze aardappel- bloemkoolsoep
No Comments