Deze vegetarische macaroni-broccolischotel is snel en makkelijk gemaakt! De saus voor deze ovenschotel kruid je zelf met allerlei verschillende kruiden en krijgt ook meer smaak door de ui en de knoflook.
De broccoli zorgt voor een goede portie groente en door deze pas op het laatst toe te voegen aan het kokende water, blijft deze een lekkere bite houden.
De ovenschotel wordt afgetopt met geraspte kaas, die heerlijk smelt in de oven!
Verder is de ovenschotel vrij van toegevoegde suikers of e-nummers en ook nog eens vegetarisch!
Ingrediënten voor 2 á 3 personen
- 400 gram broccoli
- 250 gram volkoren macaroni
- 2 blikjes tomatenblokjes (800gram)
- 1 ui
- 2 bosuitjes
- 1 teentje knoflook
- 150 gram geraspte kaas
- peper
- kurkuma
- paprikapoeder
- knoflookpoeder
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snipper de ui, hak de knoflook fijn en hak de bosui in ringen.
- Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de ui en de bosui glazig. Voeg dan de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
- Voeg de tomatenblokjes toe met alle kruiden naar smaak en laat 10 minuten op laag vuur opstaan.
- Kook ondertussen de macaroni en maak de broccoli schoon.
- Voeg de laatste 4 minuten de broccoli toe aan de macaroni en giet vervolgens af.
- Meng de macaroni en broccoli met 3/4 van de saus en verdeel over een ovenschaal.
- Verdeel de rest van de saus over de macaroni en top af met de geraspte kaas,
- Zet de ovenschaal gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven.
Trek gekregen in meer ovenschotels? Bekijk dan eens de ovenschotel pagina van Trood!
Heb je deze ovenschotel of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?
No Comments