De Magioni Pizza is een gezonde pizza. Ja, je leest het goed: gezond! De bodem is gemaakte van tarwebloem en bloemkool en bevat geen toegevoegde geraffineerde suikers. Je kunt de pizza met van alles beleggen.
Ik ging voor verschillende soorten groente en daarmee krijg je met deze pizza, naast de bloemkool, een flinke portie groente binnen.
De tomatensaus breng ik zelf nog even smaak met wat tijm en peper, zodat deze iets kruidiger wordt. De bodem van de Magioni Pizza wordt lekker krokant in de oven.
Zo kun je nog eens echt verantwoord genieten en gerust nog een puntje afsnijden.
Ingrediënten voor 2 pizza’s:
- 2 Magioni bloemkool pizza bodem
- 150 ml passata
- tijm
- peper
- 150 gram champignons
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- 2 tomaten
- 100 gram geraspte kaas
- 2 handen rucola
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Leg de pizzabodems op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Doe de passata in een kommetje en voeg peper en tijm toe naar smaak. Bestrijk vervolgens de bodems met de tomatensaus.
- Snijd de champignons, paprika en tomaten in blokjes, snipper de ui en verdeel de groente over de pizzabodems.
- Verdeel vervolgens de geraspte kaas over de groente en bak de pizza in 10 tot 15 minuten af in een voorverwarmde oven.
- Top de pizza daarna af met wat rucola en serveer meteen.
Nog meer trek gekregen in pizza? Probeer dan ook eens deze gezonde havermoutpizza of deze homemade pizza.
Heb je één van mijn pizza’s gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook ofInstagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?
No Comments