0

Maisquiche

Deze maisquiche is niet alleen heel lekker, maar is ook nog eens vegetarisch en veranwoord. Bij mais denk ik meteen aan Mexicaans, maar dat is deze quiche niet per se.

Door ook melk aan het eiermengsel toe te voegen, wordt het een iets luchtiger en romiger geheel. De Tikka masala zorgt voor de een kruidige smaak. Je kunt natuurlijk altijd meer toevoegen naar smaak.

Daarnaast zit de quiche boordevol met groente, dus die portie heb je na deze maaltijd ook weer binnen!

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de quichevorm in.
  • Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de Qourn blokjes goudbruin.
  • Snijd ondertussen de rode ui en paprika in blokjes en laat de mais uitlekken.
  • Voeg de rode ui en de paprika toe aan de Qourn blokjes. Bak 3 minuten mee.
  • Veog vervolgens de Tikka masala toe, bak 1 minuut mee en roer dan de mais er doorheen.
  • Klop de eieren los in een kom, samen met de melk.
  • Bekleed de quichevorm met het hartig taartdeeg en verspreid het groentemengsel hierover.
  • Giet het eiermengsel over de groente heen en verdeel de geraspte kaas hier over.
  • Bak de quiche in 45 minuten af in de voorverwarmde oven.

Trek gekregen in nog meer quiches? Bekijk dan eens de pagina met quiche, plaattaarten en pizza’s. Daar vind je vast nog iets lekkers tussen!

Heb jij deze quiche of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply