Dit mango cashewnoten gebakje is een goed voorbeeld van verantwoord genieten. Een dessert zonder toegevoegde suikers of andere niet natuurlijk zaken en ó zo lekker!
Het gebakje bestaat uit 4 lagen. Een stevige, krokante onderlaag, een smeuïge tussenlaag van gemalen cashewnoten met daarop verse mangoblokjes en een toplaag van een heerlijke mangomousse met chiazaad.
Al met al een goed idee om te maken als er visite komt, want je kunt er maar liefst 10 stukjes uithalen. Succes gegarandeerd!
De gebakjes zijn raw, vegan en glutenvrij!

Ingrediënten (voor 10 stukjes)
Voor de bodem:
- 100 gram dadels
- 4 gewelde vijgen
- 50 gram walnoten
- 50 gram kokosrasp
- 3 eetlepels zonnebloempitten
Voor de tussenlaag:
- 150 gram ongezouten cashewnoten
- 1 el kokosolie
- halve mango
Voor de toplaag
- 1,5 mango
- 2 el chiazaadjes
Keukengerei:
- vierkante bakvorm van 20 x 20 cm
Bereidingswijze:
- Laat de cashewnoten voor de tussenlaag minimaal 2 uur in water weken.
- Bekleed de bakvorm met bakpapier.
- Maak ondertussen de bodem: doe alle ingrediënten bij elkaar in een mixer en mix tot één geheel.
- Spreid het mengsel uit over de bodem van de bakvorm, druk goed aan en zet in de koelkast.
- Schil de mango en snijd door de helft. Leg één helft opzij en snijd de andere helft in blokjes.
- Smelt de kokosolie in een pannetje, giet de cashewnoten (na minimaal 2 uur) af en mix, samen met de blokjes mango en de kokosolie tot een smeuïg geheel.
- Verdeel dit cashewnotenmengsel over de bodem.
- Snijd nu de andere helft van de mango in blokjes en verspreid deze over het cashewnotenmengsel. Zet weer in de koelkast.
- Schil de andere mango en snijd in grove stukken. Mix de mango, samen met het chiazaad tot een egale mousse.
- Schenk deze over de blokjes mango en zet minimaal 2 uur in de vriezer.
- Laat de mango cashewnoten taart minimaal een half uur van tevoren ontdooien, bestrooi nog met wat kokosrasp en snijd dan in stukjes.
Tip:
- Je kunt dit taartje gemakkelijk een dag van te voren maken en tot die tijd in de vriezer bewaren.
No Comments