0

Mango cheesecake

Cheesecake is lekker, mango is lekker, bananenbrood is lekker, maar een mango-cheesecake met een bodem van bananenbrood is toch wel het toppunt van lekker!
Dit overheerlijke toetje is opgebouwd uit 3 lagen en naast het feit dat het een heerlijk dessert is, ziet het er ook nog eens mooi en vrolijk uit.
Natuurlijk wel vrij van toegevoegde suikers!

Ingrediënten (voor 8 glaasjes)

Voor de bodem:

Voor de bodem gebruik je dit recept.

  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 150 gram havermout
  • 1 zakje baking soda
  • 1 eetlepel appelciferazijn
  • handje walnoten

Voor de vulling

  • 1 rijpe mango
  • 250 milliliter slagroom
  • 150 gram roomkaas

Voor de topping:

  • 1 rijpe mango
  • 8 theelepels kokosschaafsel

Keukengerei:

  • cakevorm
  • keukenmachine/blender

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed de cakevorm met bakpapier.
  • Prak de bananen met een vork fijn in een kom.
  • Meng de havermout, eieren, baking soda en appelciderazijn door de bananen en meng tot 1 geheel.
  • Voeg de walnoten toe.
  • Giet het mengsel in de met bakpapier beklede cakevorm.
  • Zet de cakevorm 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat het bananenbrood goed afkoelen en haal het dan uit de cakevorm.
  • Terwijl het bananenbrood afkoelt, kun je de vulling maken.
  • Klop de slagroom stijf en laat even staan.
  • Snijd de mango in stukken en doe dit samen met de opgeklopte slagroom in de blender/keukenmachine en maal tot een glad mengsel.
  • Roer de roomkaas los en voeg vervolgens het mangomengsel toe aan de roomkaas. Meng tot een glad geheel.
  • Snijd de helft van het afgekoelde bananenbrood in kleine blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter.
  • Verdeel deze over de bodem van de 8 glaasjes.
  • Verdeel de mangomousse over de 8 glaasjes over het bananenbrood en zet minimaal 4 uur in de koelkast om op te laten stijven
  • Zodra de vulling is opgesteven, snijd je de andere mango in kleine blokjes en verdeel je deze over de 8 glaasjes.
  • Top af met een theelepel kokosschaafsel.

Variatie:

  • Voor de bodem kun je in plaats van bananenbrood ook een mengsel van dadels en noten gebruiken, zoals in dit recept.

Tip:

  • Je houdt ongeveer een half bananenbrood over. Lekker als ontbijt, tussendoortje of voor bij de thee. Heb je grote glaasjes? Dan kun je ook wat meer bananenbrood gebruiken als bodem.
  • Vind je de mangomousse niet zoet genoeg? Dan kun je wat honing toevoegen.


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply