Dit mango kwarktaartje met crunchy koekjesbodem kun je natuurlijk als dessert eten, maar als ik eerlijk ben, eet ik dit taartje als ontbijt. Wanneer ik het taartje zaterdagavond maak, staat er zondag een heerlijk taartje op mij te wachten.
Het taartje is vrij van toegevogde geraffineerde suikers. Ik gebruik voor de bodem de verantwoorde koekjes van Bio today. Door veel met fruit te werken is de toevoeging van geraffineerde suiker niet nodig om het taartje zoet te maken.
Het enige vervelende is: je hebt geduld nodig, want het taartje moet wel even opstijven in de koelkast. Je geduld wordt natuurlijk wel beloond!
Ingrediënten:
- 8 Bio today speculoos koekjes
- 50 gram Flora Plant boter of roomboter
- 300 gram kwark (ik gebruikte de kwark van Arla)
- 3 tl agar agar
- 3 el gevriesdroogde mangopoeder
- 200 gam (diepvries)mango
Keukengerei:
- Springvorm van 12 cm
- Bakpapier
- Blender
Bereidingswijze:
- Bekleed de springvorm met bakpapier.
- Doe de koekjes in de blender en maal fijn tot een kruimelig geheel.
- Laat ondertussen de boter smelten in een pannetje.
- Meng het koekruim met de boter en verdeel het mengsel over de springvorm. Druk goed aan met de achterkant van een lepel.
- Verwarm de kwark in een steelpannetje. Voeg 2 tl agar agar toe en blijf goed roeren. Draai het vuur uit en roer nog even door. Giet het kwarkmengsel op de koekbodem en zet minimaal 30 minuten in de koelkast.
- Voel even aan het taartje of de tussenlaag al iets is opgesteven, als dit niet zo is, zet het taartje dan terug (anders zakt de toplaag in de tussenlaag). Als dit wel zo is, kun je beginnen aan de toplaag.
- Gebruik 125 gram mangoblokje voor de toplaag. Wanneer je verse mango gebruikt, kun je deze meteen pureren. Gebruik je diepvriesmango, laat deze dan eerst zacht worden in een pannetje en pureer de mango daarna tot een egaal geheel. Verwarm de mangomoes en voeg 1 tl agar agar toe. Draai het vuur uit en blijf goed roeren.
- Giet de toplaag van mango op de tussenlaag en laat het taartje vervolgens minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
- Top het taartje voor serveren af met de overige (diepvries)mango. (Als je diepvriesmango gebruikt, doe dit dan 10 minuten van de voren).
Tip:
- Maak het taartje de avond van te voren, dan weet je zeker dat alles goed is opgesteven.
Zin in meer van dit gezonde taartjes? Probeer dan ook eens dit healthy bosbessentaaartje of dit gezonde bramentaartje met krokante koekjesbodem of dit gezonde frambozentaartje.
Heb jij dit taartje of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?
No Comments