0

Mango solero dessert in en glaasje met koekkruimels

Dit geweldige dessert in een glaasje ziet er niet alleen vrolijk uit, maar is ook nog eens mega lekker! Het doet mij denken aan die zomerse Solero ijsjes, maar dan net een beetje anders. Een laag van crunchy speculaaskruimels, daar boven op een romige laag van slagroom met mascarpone en afgetopt met pure mangomousse. Een ideaal dessert om van te voren al klaar te maken. Als de visite er is hoef je het alleen nog maar uit de koelkast te halen.

Ingrediënten voor 8 glaasjes

  • 12 speculaasjes
  • 500 ml slagroom
  • 100 gram monchou
  • 1 tl kardemom
  • 500 gram diepvriesmango

Bereidingswijze:

  • laat de diepvriesmango ontdooien.
  • Maal de speculaasjes fijn in een blender tot een kruimig geheel. Hou apart in een bak.
  • Klop de slagroom stijf, voeg de monchou toe, klop verder en voeg als laatste de kardemom toe.
  • Maak de blender schoon en mix de diepvriesmango tot een egale mousse.
  • Nu begin je met de laagjes: start met een flinke theelepel speculaaskruimels, daar bovenop een eetlepel van het slagroommengsel en top af met een eetlepel mangomousse. Herhaal dit nog één keer.
  • Zet de glaasjes minimaal 2 uur in de koelkast om op te laten stijven.

Zin in meer toetjes in een glaasje? Probeer dan eens deze aardbeientriffle in een glaasje met slagroom en meringue of deze gezonde(re) tiramisu.

Heb jij dit dessert of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply