Deze mango-yoghurtcake heeft het allemaal! Te beginnen met een heerlijk zachte structuur van binnen, gecreëerd door de yoghurt. Verder vind je af en toe een sappig stukje mango in deze cake. En mocht ik je nog niet over hebben gehaald om deze topper te maken: hij is niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond! De cake bevat geen e-nummers of toegevoegde geraffineerde suikers. Toch heeft de cake een zoete smaak door de bananen en de mango.
Heerlijk om zomaar te maken op een doordeweekse dag, zodat je de komende dagen een gezond tussendoortje hebt!
Ingrediënten:
- 4 eieren
- 2 bananen
- 150 gram speltvolkorenmeel
- 100 gram tarwebloem
- 50 gram havermout
- 200 ml yoghurt van Arla
- 8 gram bakpoeder
- 1 zakje baking soda
- scheut appelciderazijn
- 150 gram mango (vers of diepvries)
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de cakevorm met bakpapier.
- Wanneer je stukjes mango uit de vriezer hebt, laat deze dan eerst ontdooien.
- Mix de bananen, eieren en de yoghurt in de blender tot een egaal geheel.
- Voeg het speltvolkorenmeel, de tarwebloem, de havermout en de bakpoeder toe. Blijf opnieuw mixen tot een egaal geheel.
- Doe de baking soda in een glas en voeg de appelciderazijn toe. Roer even en voeg dan toe aan het beslag.
- Snijd de mango in kleine stukjes en roer door het beslag (niet mixen!).
- Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in 45 minuten af in de voorverwarmde oven.
Meer gezonde cakes maken? Bekijk dan eens de pagina met cake en koekjes. Daar vind je vast nog iets lekkers tussen!
Heb jij deze cake of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?
No Comments