0

Mangocurry

Deze mangocurry is heerlijk fris door de mango en heeft een lekkere hartige bite door de aubergine en de cashewnoten.

Ik gebruik in deze mangocurry zilvervliesrijst. Deze rijst heeft een meer bruine kleur dan de bekende witte rijst. Dat komt omdat het vliesje nog om de rijstkorrel heen zit. De smaak is daarom ook iets anders: iets nootachtiger en wat steviger van smaak.

Daarnaast bevat het vliesje rondom de rijstkorrel (die de witte rijst dus niet heeft) relatief veel vezels. Dit zorgt er voor dat je langer een verzadigd gevoel hebt en het heeft minder invloed op je bloedsuikerspiegel. Deze blijft meer constant, waardoor je na het eten geen ‘after-dinner-dip’ krijgt.

Ingrediënten:

  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 1 rijpe mango
  • 2 uien
  • 1 aubergine
  • 100 gram cashewnoten
  • 5 eetlepels magere kwark of yoghurt
  • 2 teentjes knofloof
  • 1 theelepel kurkuma
  • peper naar smaak

Keukengerei:

  • Blender of keukenmachine

Bereidingswijze:

  • Snijd de aubergine in blokjes, snipper de ui en hak de knoflook.
  • Verhit wat (kokos- of olijf)olie in de pan en bak de aubergine goudbruin.
  • Voeg de ui en de knoflook toe en bak mee met de aubergine. Voeg peper toe naar smaak.
  • Pureer ondertussen de helft van de mango met de kwark/yoghurt en kurkuma tot een glad mengsel en kook ondertussen de rijst volgens de verpakking.
  • Voeg het mangomengsel toe aan de aubergine en roer alles goed door elkaar.
  • Snijd de andere helft van de mango in blokjes en voeg toe aan de curry.
  • Serveer met de rijst en bestrooi met een handje cashewnoten.

Tip:

  • Ook lekker met een salade.

 

 


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply