0

Mary K Hotel

Mary K Hotel, een pareltje van een hotel in hartje centrum Utrecht. Niet alleen de buitenkant van dit historische pand is mooi, ook binnen kijk je je ogen uit. Het hotel beschikt over 10 unieke, stijlvolle kamers met luxe boxspring, koffie en thee, wifi en (niet onbelangrijk) Netflix! Zin in een weekendje weg in het bruisende Utrecht? Dan mag je dit fijne hotel zeker niet overslaan.

’s middags word ik gebeld door Niels, de hotelmanager, met de vraag hoe laat ik waarschijnlijk kom inchecken. Aangezien ik die dag nog op pad ben, vermoed ik dat het einde middag is. Niels vraagt of ik het vervelend vind als er dan niemand meer bij de receptie aanwezig is. Natuurlijk niet! Met een code, die ik vooraf via de mail heb ontvangen, kan ik binnenkomen. Verder legt hij mij aan de telefoon nog één en ander uit, bespreken we de tijd voor het ontbijt en kan ik tips krijgen over Utrecht. Het inchecken kan nu niet meer misgaan. Een fijn en persoonlijk gesprek.

Voordat ik je meer van dit hotel laat zien, wil ik je eerst meer vertellen over dit gezellige boetiekhotel. Ten eerste straalt de bevlogenheid van het personeel af. Met vol passie wordt er verteld over het ontstaan van Mary K. Marijke Koks is de eigenaar, vandaar ook Mary K. Marijke heeft een achtergrond in interieurvormgeving en horeca. Vooral de interieurvormgeving is niet te missen. Overal in het hotel vind je kunst terug en dat maakt dat je overal even wilt blijven staan en kijken. Niels heeft mij meer verteld over hoe belangrijk zij ‘groen’ vinden en hoe dit overal in het hotel terug te vinden is Een paar voorbeelden:

  • Het bed en bad linnen is allemaal fairtrade en biologisch;
  • Alle bodyproducten zijn geformuleerd met natuurlijke ingrediënten en dierproefvrij;
  • De verf op de muren is aquamarijnverf en daarmee milieuvriendelijk;
  • Drank en voedsel uit de minibar en het ontbijt is zoveel mogelijk biologisch en fairtrade;
  • Het hotel maakt gebruik van groene stroom.

En er is nog een hele lijst waaruit blijkt dat Mary K misschien wel het ‘groenste hotel’ van Nederland is. Deze lijst kun je hier terugvinden op hun website. Bewijzen is lastig, maar als ik eerlijk ben, zou het mij niets verbazen als het echt zo zou zijn.

Mary K onderscheidt zich door bovenstaande echt van andere hotels en dat siert ze. Ik hou er van als mensen vol overgave en passie voor iets gaan en dat gebeurt hier 100%.

Natuurlijk ben je ook benieuwd hoe Mary K er van binnen uitziet. De voorkant van het pand heeft een grote statige deur waar je binnenkomt. Wanneer je helemaal rechtdoor loopt door de lange gang met mooie ornamenten aan de muur kom je links uit bij de receptie, waar je tevens kunt ontbijten.

Ik mag deze nacht slapen in kamer nummer 5 ‘The Workshop’. De kamer rechts als je de trap naar boven neemt. Een Comfort Double room waar Mary K er 5 van heeft, maar allemaal zijn ze anders ingericht (Een reden om een keer terug te gaan en dan in een andere kamer te slapen;)).

De kamer is tussen de 24m2 en 28m2 groot en wat meteen opvalt is alle kunst! Achter het bed bevindt zich een wand met allerlei kleine schilderdoeken, gemaakt door de gasten.

Het bed is een luxe boxspring van 2 meter bij 1,80. Ik hou er van, zo’n lekker groot bed.

En natuurlijk word ik extra blij van de Tony Chocolony die klaar ligt op het bed (die chocolade heeft de avond overigens niet gered haha).

Verder vind je in de kamer een bureautje met daarop een goodiebag waarin je meer informatie kunt vinden over Utrecht, een kast voor je kleding en een gezellig hoekje met een stoel en een tof schilderij en een televisie die beschikt over Netflix!

Verder is er oog geweest voor detail en accessories. Wat dacht je van deze hippe telefoon:

Een leuk welkomstkaartje was ook aanwezig en net zoals in de ontbijtzaal, vind je ook op de kamer een plant voor wat extra groen.

Uiteraard is er ook een badkamer aanwezig. Deze kamer heeft een bad, met daarin een douche, een wasbak, spiegel en toilet. Alle bodyproducten zijn dierproefvrij en hebben een heerlijke geur. Dit is echt eens wat anders dan de standaard bodyproducten in een hotel! Daarbij worden er waterbesparende maatregelen toegepast, waardoor er maximaal 9 liter per minuut door de douche kan, bij de kranen maximaal 5 liter per minuut en het toilet maximaal 6 liter per spoeling. Hier merk je echter niets van als je lekker staat te douchen!

In de slaapkamer is nog een minibar en natuurlijk is met de drankjes ook rekening gehouden wat betreft biologisch en fairtrade. Uiteraard zijn er ook koffie- en theefaciliteiten!

Zoals je op één van de foto’s misschien al zag, staat er ook een schildersezel in de kamer met daarop een klein schilderdoek. Het nodigt uit om je eigen creatie te maken, die dan weer achter het bed geplaatst kan worden. Hieronder mijn ‘aapjes-creatie’ (ik ben niet erg creatief…haha).

Als je denkt dat dit het was, dan heeft deze kamer nog echt een verrassing: het dakterras! En nog een ruim terras ook; dat is toch geweldig zo in hartje centrum Utrecht?! Heerlijk om de dag te starten met een kopje koffie of thee op het terras! Wanneer er veel zon is, heb je ook nog een grote parasol om wat schaduw te creëren.

In de ochtend staat er beneden een heerlijk vers ontbijtje te wachten. Je mag je eigen mok uitzoeken waar een lekker kopje koffie of thee in kan! Zoiets vind ik dan weer erg leuk. Het is iets kleins, maar toch maakt dit het ontbijt net iets persoonlijker.

Mocht je heel graag de bodyproducten uit de kamer mee naar huis willen nemen, dan kun je die hier in de mini-shop kopen.

Het ontbijt bestaat uit verse luxe broodjes, croissantjes, een ruime keuze uit beleg, yoghurt met homemade muesli, een lekker sapje, fruit en een eitje naar keuze!

Ook in de ontbijtzaal ontkom je niet aan de kunst, waar zoveel aandacht aan is besteed in dit hotel. Verder vind je er overal planten, dat maakt deze ruimte erg groen en vrolijk.

Als je opzoek bent naar een uniek boetiekhotel dat vol passie en overgave te werk gaat, dan kan ik je Mary K aanbevelen! Dat ze misschien wel het groenste hotel van Nederland zijn, is natuurlijk fantastisch en ook best bijzonder.

Wil je ook zo’n fijn verblijf? Via de website van Mary K kun je rechtstreeks boeken!

Een ander mooi hotel aan de rand van Utrecht is het Carlton President Hotel Utrecht. Hier verbleef ik de nacht er voor. Je kunt er meer over lezen in mijn blog! Leuk om deze 2 hotels te combineren.

Heb je naar aanleiding van mijn blog ook een nachtje geboekt bij Mary K? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply