Melanzane parmigiana

Melanzane parmigiana is een vegetarisch Italiaans gerecht dat is opgebouwd uit laagjes van aubergine, mozzarella en tomaat. Daarnaast gebruik je tomatensaus om het geheel wat smeuïger te maken.

Afgetopt met wat geraspte kaas voor een lekker krokant korstje. Je kunt melanzane zien als een vegetarische groentelasagne! Zorg wel dat je goede zachte mozzarella koopt, deze smelt dan heerlijk in de oven. Aftoppen met wat basilicumblaadjes, een lekkere salade er bij en je hebt een heerlijke maaltijd!

Ingrediënten voor 2 á 3 personen:

  • 2 aubergines
  • 2 bollen buffelmozzarella
  • 2 grote tomaten
  • 200 milliliter passata/tomatensaus (let op dat je een pakje koopt zonder toegevoegde suikers)
  • 100 gram geraspte kaas
  • 15 gram basilicum
  • peper

Keukengerei:

  • Ovenschaal van 3,5 liter

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Snijd de aubergines in de lengte in plakken van een 1/2 centimeter en gril deze in de pan of op een grillplaat totdat deze zacht zijn.
  • Snijd de mozzarella en tomaten in plakken.
  • Bedek de bodem van de ovenschaal met een laagje tomatensaus. Leg hier achtereenvolgens de aubergine, tomaten en mozzarella op. Bij elke laag kun je wat peper op de mozzarella doen. Herhaal dit 3 keer (als het goed is, zijn dan zowel de plakken aubergine als de tomaten en mozzarella op).
  • Giet de overige tomatensaus over het geheel en bestrooi met de geraspte kaas.
  • Zet de melanzane 30 minuten in een voorverwarmde oven en serveer met wat basilicumblaadjes.

Tip:

  • Ik gril de aubergines zonder olie of zout op de grillplaat. Dit gaat prima!
  • Je kunt ook zelfs tomatensaus maken voor dit gerecht in plaats van uit een pakje.

Vind je aubergine lekker? Probeer dan ook eens deze auberginerolletjes met bonenspread en Parmezaanse kaas of deze gevulde aubergines met boerenkool en geitenkaas.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply