0

Met Miss Ann naar Klein Curaçao

Op zoek naar een dagje weg in Curaçao? Dan is met Miss Ann naar Klein Curaçao een aanrader!

Dit eiland is een klein onbewoond eiland voor de kust van Curaçao. Het eiland is niet altijd onbewoond geweest. In de 17e en 18e eeuw werd Klein Curaçao gebruikt als tijdelijke quarantaine plaats door de West-Indische Compagnie voor zieke Afrikaanse slaven, voordat deze naar Curaçao werden vervoerd. Als de slaven dood gingen op het eiland, werden ze daar ook begraven. Nu merk je nog weinig van deze geschiedenis en is het vooral een eiland voor toeristen geworden om een dagje te ontspannen.

Reserveren

Ben je op Curaçao en wil je Klein Curaçao graag bezoeken? Dan is het wel handig om dit van te voren te reserveren via de website van Miss Ann Boattrips. Je klikt de datum aan, het aantal tickets dat je wilt, vult je gegevens in, betaalt en klaar: je boottocht naar Klein Curaçao is gereserveerd.

Miss Ann Boattrips

Er zijn veel soorten boten die een trip naar Klein Curaçao aanbieden. Ik heb voor Miss Ann gekozen, omdat zij een luxe superjacht ‘De Serendipity’ hebben waarmee je naar dit mooie eiland vaart. Op deze boot heb je veel minder last van misselijkheid dan op bijvoorbeeld een katamaran. Binnen een uur ben je op Klein Curaçao. Andere boottrips doen daar veel langer over.

Je neemt je reservering, die je per mail hebt ontvangen mee naar de haven van Santa Barbara Beach: dit is de opstapplaats. Dit is ongeveer 20 minuutjes rijden vanaf Jan Thiel. De boot vertrekt om 07.30, dus het is belangrijk om er uiterlijk 07.00 te zijn. Hier laat je je reservering zien en vervolgens krijg je een bekertje mee waar je heel de dag drinken mee kunt halen:

Op de boot kies je een lekker plekje uit en dan is het een uurtje genieten van de wind door je haren en het tochtje over zee. Tijdens de tocht wordt je nog wat te drinken aangeboden.

Na een uur bereik je Klein Curaçao. En alle plaatjes op internet zijn waar: hagelwitte stranden en een helder blauwe zee!

Miss Ann heeft een eigen strandhuis op dit eiland, dat alleen voor de mensen is die gereserveerd hebben met Miss Ann. Ook hiervoor koos ik Miss Ann en geen andere aanbieder. Dit strandhuis heeft namelijk strandbedjes, hangmatten, toiletten, een zoetwater douche en heel belangrijk: schaduw! De hele dag in de brandende zon wil je echt niet. Dit strandhuis is dus ideaal.

Bij aankomst zoek je eerst een lekker plekje. Daarna staat het ontbijt voor je klaar in het strandhuis. Wat broodjes, krentenbollen en wat fruit. De bar is de hele dag geopend. Water, frisdrank en limonade is onbeperkt. Voor alcohol betaal je een klein prijsje.

Daarna kun je heerlijk relaxen op dit prachtige eiland. Je kunt blijven kijken naar deze mooie blauw zee met in de verte de boot van Miss Ann.

Miss Ann heeft naast de strandbedjes ook allerlei leuke en gezellige plekjes gecreëerd:

In de middag staat er weer een lunch op je te wachten! Daarna kun je eventueel met een deel van de crew gaan snorkelen. Dit zit bij de dagtrip inbegrepen.

Op het eiland staat een vuurtoren waar je naar toe kunt lopen.

Rond 16.00 uur vaart Miss Ann weer terug naar Curaçao. Dat betekent dat je rond 17.00 weer op het eiland bent. Vanaf daar gaat iedereen weer zijn eigen weg naar zijn eigen verblijf. Op de terugweg krijg je nog wat te drinken en een snack aangeboden.

Al met al is een dagje naar Klein Curaçao heerlijk: prachtige stranden, helder blauwe zee, echt een relaxte en ontspannen dag. Daarbij kan ik Miss Ann Boattrips aanraden als je binnen een uur op Klein Curaçao wilt zijn, zonder zeeziek te worden. Daarbij hebben ze een heerlijk strandhuis met schaduwplekken en lig je er de hele dag als een koning bij!

Je hebt overigens wel een auto nodig om bij Santa Barbara Harbour te komen! Lees hier mijn blog over Just Drive autoverhuur.

Ik verbleef op Boca Gentil in Jan Thiel, via Curaçao Exclusief. Dat ligt op ongeveer 20/25 minuten van het vliegveld af. Hier lees je meer over Boca Gentil.

Heb jij een boottrip gemaakt met Miss Ann? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply