Mexicaanse wraps met jackfruit

Al eerder plaatste ik een recept met wraps en jackfruit. Ik vond dit zo lekker, dat ik eens verder ben gaan ‘experimenteren’ met jackfruit. Daarom nu een Mexicaanse variant!

Naast de gemarineerde jackfruit, maakte ik een salsa van bonen, mais en tomaten. De komkommer zorgt een verfrissend tintje.

Een beetje zure room er bij en de Mexicaanse wrap is helemaal af!

Ingrediënten voor 6 wraps:

Voor de gemarineerde jackfruit:

  • 1 rode ui
  • 1 witte ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blikje jackfruit
  • Santa Maria taco sauce mild (deze is zonder toegevoegde suikers of e-nummers)
  • kurkuma
  • peper
  • paprikapoeder
  • knoflookpoeder

Voor de salsa:

  • 1 komkommer
  • 150 gram mais (let op dat je een blikje koopt zonder toegevoegde suikers)
  • 15 gram zwarte bonen uit blik
  • 2 tomaten

Extra:

  • Zure room
  • 6 volkoren wraps

Bereidingswijze:

  • Laat de jackfruit uitlekken.
  • Snipper de uien en hak de knoflook fijn.
  • Doe de jackfruit met de uien, de knoflook, de Santa Maria taco saus en alle kruiden bij elkaar en laat 20 minuten intrekken.
  • Giet het jackfruit mengsel in een pan en bak 5 minuten op laag vuur. Doe de deksel op de pan en laat 15 minuten op laag vuur pruttelen.
  • Maak ondertussen de salsa: spoel de mais en de zwarte bonen af met koud water en laat goed uitlekken. Schil de komkommer en snijd deze, samen met de tomaten in blokjes.
  • Meng alle ingrediënten voor de salsa door elkaar.
  • Doe de zure room in een schaaltje en roer deze los.
  • Beleg een wrap met het jackfruitmengsel, 3 eetlepels salsa en wat zure room.
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply