0

Minestronesoep

Minestronesoep is een Italiaanse maaltijdsoep. Minestra betekent ‘soep’ in het Italiaans en Minestrone is het vergrootwoord daarvan. Dus ook wel ‘grote soep’ ofwel maaltijdsoep (dat laatste heb ik zelf bedacht hoor!).

Deze soep is goed gevuld met groente, bonen en… pasta! In het originele Italiaanse recept hoort trouwens geen pasta. Dus deze maaltijdsoep is een beetje van Italië en een beetje van mijzelf! Daarnaast is de soep helemaal vegetarisch.

Wanneer ik soep eet, doe ik dit vaak in het weekend. Waarom? Geen idee eigenlijk. Lekker makkelijk, toch gezond en heerlijk met een broodje of wat andere borrelhapjes er bij.

Als ik over heb (wat vaak het geval is met zo’n grote pan), vries ik het in. Zo heb ik op andere dagen nog een lekkere warme lunch.

Ingrediënten:

  • 200 gram volkoren pasta
  • 3 stengels bleekselderij
  • 3 winterwortels
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 prei
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 blikje kidneybonen 400 gram
  • peper
  • knoflookpoeder
  • mosterdzaad

Bereidingswijze:

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Snijd de prei eerst door de helft en daarna in halve ringen.
  • Snijd de winterwortels door de helft en vervolgens in stukjes.
  • Snijd de bleekselderij in stukjes.
  • Verwarm wat olijfolie in een soeppan en bak de ui kort. Voeg alle gesneden groentes toe en roer door elkaar. Bak ongeveer 3 minuten.
  • Voeg de tomatenblokjes en de kidneybonen toe, gevolgd door de groentebouillon en de kruiden. Roer goed door elkaar.
  • Voeg als laatste de pasta toe en laat de soep op laag vuur ongeveer 30 minuten op staan.
  • Serveer de soep in grote kommen.

Meer soep? Kijk dan hier eens voor al mijn soepen!


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply