0

Mount Robson provincial park

Na 3 hele dagen te hebben doorgebracht in Jasper National Park vervolgden we onze reis richting Mount Robson Provincial Park om uiteindelijk te overnachten in het plaatsje Blue River.

Het plaatsje Blue River staat bekend om het spotten van wilde dieren tijdens de Wildlife Safari, maar omdat wij al genoeg beren in Jasper gespot hadden, hebben we deze tour overgeslagen. Overigens zijn er wisselende verhalen over deze tour: soms zie je veel wild en soms alleen een vogel…

Vanuit Jasper rijd je naar Mount Robson Provincial Park, waar je onderweg een aantal stops kunt maken. Het park dankt zijn naam aan de berg Mount Robson, die maar liefst 3954 meter hoog is!

#1 Overlander Falls

Een korte route van ongeveer 500 meter leidt je naar de Overlander Falls. Een kleine waterval met een rustgevende sfeer.

#2 Bezoekerscentrum

Wanneer je Mount Robson inrijdt kom je ook langs het bezoekerscentrum. Het is leuk om hier even te stoppen, want hier heb je een prachtig uitzicht op de Mount Robson berg (de hoogste piek van de Canadese Rocky Mountains). Ook zijn er veel picknicktafels, dus even stoppen en lunchen behoort hier zeker tot de mogelijkheden.

#3 Reargard Falls

Wanneer je langs het bezoekerscentrum bent gereden, zijn de Reargard Falls de eerste stop die je tegenkomt na ongeveer 10 minuten rijden.

Vanaf de parkeerplek is het zo’n 300 meter lopen naar de lage brede waterval. Vanaf een aangelegde brug kun je de waterval goed bewonderen.

#4 Blue River

Na de Reargard falls reden we door naar het plaatsje Blue River. Hier hadden we onze overnachting geboekt. Verder doorrijden kan ook, maar dan wordt het wel een hele lange rit.

Helaas is er in Blue River niet veel te doen en ook de campground was niet heel gezellig. Wel kun je lekker lunchen bij het Sadlle Mountain Restaurant aan de rand van de camping tegenover Mike Wiegele. Wanneer je dezelfde route als hierboven gaat doen, raad ik je aan om de bezienswaardigheden van Mount Robson rustig te bezoeken, zodat je niet te lang in het dorpje Blue River bent.

De volgende dag gingen wij meteen door naar Wells Gray Provincial Park om de mooiste watervallen te bezoeken! .

Heb je wat aan mijn tips gehad? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply