0

Musea in New York

Musea saai? Nou, in New York in ieder geval niet. Met de New York Pass kun je onderstaande musea allemaal bezoeken en ze zijn stuk voor stuk indrukwekkend. Ook handig als het regent, want alles is binnen!

#1 Madame Tussauds

Hier zijn natuurlijk de bekende wassen beelden te bewonderen, maar er is ook een hoop interactie, terwijl je door het museum loopt. Zo kun je achter de nieuwsdesk gaan staan, zodat de ander jou in de camera ziet, er zijn bewegende objecten, onderweg kunnen er (tegen betaling) foto’s van je worden gemaakt en… ga zo maar door. Je vindt het museum op Times Square.

  

# 9/11 monument en museum

Dit museum is gewijd aan de gebeurtenis rond de aanslagen van 11 september 2001. Wanneer je het monument bezoekt, kun je daarna ook dit museum bezoeken. Vanaf het moment dat je hier binnenloopt, voel je een bijzondere, bedrukte en verdrietige sfeer. Je kunt hier allerlei voorwerpen en gebeurtenissen zien die te maken hebben (gehad) met 9/11. De stukken staal die de basis vormden van het World Trade Centre zijn hier te zien, maar ook de betonnen trap die honderden mensen hebben gebruikt om proberen te vluchten.

De kamer met alle foto’s van alle mensen die zijn omgekomen, maakt heel veel indruk. Het wordt ‘the wall of faces’ genoemd. Je kunt van elke persoon informatie lezen of beluisteren die nabestaanden hebben aangeleverd.

#3 MoMA museum

Het MoMA museum, Museum of Modern Art, kun je in ieder geval niet overslaan als je een kunstliefhebber bent. Ze hebben een permanente collectie, maar hebben ook steeds verschillende exposities. Ook als je geen kunstliefhebber bent, mag je dit museum eigenlijk niet overslaan: het is namelijk één van de grootste musea van Noord-Amerika met moderne kunst.

#4 The Metropolitan Museum of Art (The Met)

Dit museum wordt ook wel ‘The Met’ genoemd. Het is zo groot, dat alles bekijken in één dag onmogelijk is! Er zijn meer dan 2 miljoen kunstwerken, zoals schilderijen en beeldhouwwerken. Je kunt hier kunstwerken zien uit allerlei culturen en tijden, de kunst gaat zo’n 5000 jaar terug. Denk aan de klassieke oudheid, maar ook moderne kunst en kunstwerken uit bijvoorbeeld de Romeinse en Griekse collectie.

Verder kun je ook nog het dakterras op, waar weer een bijzondere collectie kunst staat. Daarnaast heb je ook prachtig uitzicht over de stad!

#5 Natural Museum of History

Dit vond ik één van de leukste musea! Een soort Naturalis zoals in Nederland, maar dan groter, indrukwekkender en veel uitgebreider! Ook een leuk weetje: de film ‘night at the museum’ is hier opgenomen.
Je kunt hier opgezette dieren zien, dinosaurussen, de geschiedenis van de aarde… allemaal even mooi en interessant. Alles zien in dit museum in één dag gaat ook hier (helaas) niet lukken. Bekijk van te voren op de website wat je echt wilt bezoeken. De Hall of North American Mammals vond ik heel gaaf om te zien. Hier zie je opgezette dieren in hun natuurlijke omgeving. Alles lijkt net echt! Ook de dinosaurussen op de 4e verdieping mag je niet missen. Eigenlijk is alles bijzonder en mooi om te zien!

Natural museum of History

#6 Public Library

Dit is niet echt een museum, maar absoluut een bezoek waard. Een bezoek aan deze bibliotheek is gratis en je hebt hier dan ook geen New York Pass voor nodig. De bibliotheek is een enorm gebouw met aan de voorkant 2 stenen leeuwen: Patience en Fortitude. Zoals (bijna) alles is New York is niet alleen de buitenkant enorm, maar ook binnen zie je enorme trappen, hoge plafonds en duizenden boeken! Ook kun je hier gebruik maken van computers en internet.

 


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply