0

Notenbrood met rozijnen, dadels en gedroogde abrikozen

Dit notenbrood met rozijnen, dadels en gedroogde abrikozen is een receptje waar ik zelf heel blij van word. Het is ten eerste heel erg lekker, zit boordevol goede voedingstoffen en is vrij van toegevoegde geraffineerde suikers.

Ik eet dit notenbrood als ontbijt, maar vind het ook heerlijk als tussendoortje bij de thee. Het liefst besmeer ik een plakje met wat boter of zelfgemaakte jam.

In elke hap tref je wel wat gedroogd fruit en wat noten aan. De combinatie van de zachtheid van het gedroogde fruit en de bite van de noten is heerlijk.

Na twee dagen nog wat over? Vries dan wat plakjes in, zodat je er op andere dagen ook nog van kunt genieten.

Ingrediënten:

  • 250 gram volkoren speltmeel
  • 2 eieren
  • 250 gram magere Franse kwark
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • flinke hand rozijnen
  • flinke hand gemengde noten
  • 5 dadels
  • 5 gedroogde abrikozen

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier.
  • Klop de eieren los, samen met de kwark.
  • Voeg het speltmeel, de kaneel en de bakpoeder toe. Meng door elkaar. Het wordt nu een plakkerig deeg.
  • Hak de noten grod, snijd de dadels en abrikozen in reepjes en spatel dit, samen met de rozijnen door het beslag.
  • Giet het beslag in de bakvorm en bak het notenbrood in 45 minuten af in een voorverwarmde oven.

Zin in meer lekkere broden of cakes? Kijk dan eens op de cakepagina van Trood. Daar vind je vast nog meer lekkere dingen!

Heb jij dit notenbrood of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply