0

Notenbrood

Dit notenbrood is zo’n recept waar je helemaal blij van kan worden! Een lekker stevig en goed gevuld brood waar je echt van kunt genieten. Het brood zit vol met noten en de stukjes appel zorgen voor wat frisheid.

Dit brood is 100% gezond: geen toegevoegde geraffineerde suikers of e-nummers en alleen pure ingrediënten.

Je kunt dit brood eten als ontbijt, meenemen voor de lunch, maar een plakje bij de thee met een beetje roomboter is ook heerlijk!

Ingredienten:

  • 200 gram tarwebloem
  • 200 gram volkoren speltmeel
  • 300 ml melk
  • 25 gram roomboter
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 appel
  • 100 gram havermout
  • 50 gram hazelnoten
  • 50 gram paranoten
  • 50 gram walnoten
  • 50 gram rozijnen
  • 1 el kaneel
  • 1 el kardemom
  • snufje zout

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Schil de appel en snijd in blokjes. Meng de appel met de havermout, rozijnen, kaneel en kardemom.
  • Hak de noten grof.
  • Verwarm de melk in een steelpannetje.
  • Meng de tarwebloem, speltmeel, bakpoeder, melk, roomboter, zout in een kom tot een egaal beslag.
  • Voeg het appelmengsel en de noten toe aan het beslag. Roer goed door elkaar.
  • Laat het beslag minimaal 1 uur afgedekt staan en rijzen.
  • Verdeel het deeg na 1 uur over de cakevorm.
  • Bak het brood in 45 minuten af in een voorverwarmde oven.
  • Haal het brood na 45 minuten meteen uit de oven en uit het bakblik. Laat afkoelen op een rooster.

Tip:

  • Lekker met roomboter, jam of kaas.

Je kunt op mijn blog nog veel meer lekker en gezonde ontbijtjes vinden!

Heb jij dit notenbrood of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply