0

Ontbijtkoekcake

Ontbijtkoek, ik vond (en vind!) het vroeger zo lekker. Toen ik nog niet zo lette op wat er voor voedingsstoffen in producten zaten, at ik bijna elke dag wel ontbijtkoek. Ook zitten er niet zo veel calorieën in, dus dacht ik dat ik gezond bezig was. Totdat ik besefte hoeveel suiker er in één plakje ontbijtkoek zit! Per 100 gram bevat het zo’n 40 gram suiker! Echt veel te veel wat mij betreft.

En als je denkt dat de ontbijtkoek met 0% suiker gezond is, moet ik je helaas ook teleurstellen, deze zit vol met zoetstoffen. Ook echt niet goed voor je. Als je daar meer over wilt weten, kun je mijn blog over e-nummers lezen.

Omdat ik ontbijtkoek zo lekker vind, heb ik dus zelf maar een variant bedacht! Uiteraard zonder toegevoegde suikers met alleen pure ingrediënten. Hier kun je gerust nog een plakje van nemen!

Ingrediënten:

  • 2 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram havermout
  • 1 zakje baking soda (1 tl)
  • 2 tl koek- en speculaaskruiden
  • 2 tl kardemom
  • 50 gram gemixte zonnebloem- en pompoenpitten
  • sap van een halve limoen

Keukengerei:

  • cakeblik van ongeveer 27 cm
  • bakpapier
  • handmixer

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de cakevorm met bakpapier.
  • Prak de bananen fijn in een kom.
  • Voeg de eieren toe en mix met de handmixer de bananen met de eieren tot één geheel.
  • Voeg nu alle andere ingrediënten toe en roer goed door elkaar totdat alle ingrediënten goed zijn gemengd.
  • giet het mengsel in de cakevorm en bak de ontbijtkoek af in 30 minuten in een voorverwarmde oven

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply