0

Over mij

De blogger achter trood.nl, dat ben ik: Jill!
Er staan 2 dingen hoog op mijn lijstje waar ik heel blij van word: mooie reizen en lekker en gezond eten. Een combinatie hiervan is natuurlijk helemaal geweldig!

TRAVEL

Mijn passie voor reizen is een aantal jaar geleden ontstaan. De strandvakanties werden steeds minder en echt iets zien van de wereld, dat zat er niet bij. Het echte reizen begon steeds meer te trekken en de laatste jaren zijn de plekken die ik van de wereld heb gezien uitgebreid. Van te voren zoek ik het liefst alles, maar dan ook echt alles uit en boek ik alles los: goede hotels, lekkere restaurantjes, de echte hotspots, de plekjes die bijna nog niemand heeft ontdekt, hoe ik ergens kom, hoeveel het kost en… alle andere zaken die je nog kunt uitzoeken.
Dit zet ik voor mijzelf in een schema en gebruik ik gedurende de reis. Natuurlijk wijk ik hier ook wel eens vanaf, zeker wanneer ik tips van locals krijg of andere mensen die op dezelfde plek verblijven, maar ik vind het een heerlijk gevoel dat ik alles al heb uitgezocht!
Zo kwam onder andere ook het idee tot stand om deze blog te gaan schrijven. Want waarom zou ik al mijn uitgezochte werk niet met de rest van de wereld delen? Waarom zelf uitzoeken als iemand anders het al heeft gedaan?

FOOD

Mijn andere passie is lekker en gezond eten.
Onder lekker en gezond versta ik: geen of zo min mogelijk e-nummers, kleur-, geur- en smaakstoffen, toegevoegde (geraffineerde) suikers of andere niet natuurlijke zaken. Het liefst zo puur en gevarieerd mogelijk, zonder pakjes en zakjes. Daarbij eet ik geen vlees, wel vis. Op het aantal calorieën let ik niet per se; ik vind het vooral belangrijk dat mijn eten niet bewerkt is (natuurlijk moet je ook mijn suikervrije taarten niet onbeperkt eten, alhoewel ze wel heel lekker zijn)! Verder eet ik gewoon koolhydraten, vetten, gluten, zuivel, eieren en ga zo maar door.

Deze passie is ontstaan, nadat ik gestopt ben met het eten van vlees. Vroeger at ik namelijk ook gewoon alles (light-producten, liters frisdrank, zakken snoep, kant en klare pakjes en zakjes etc.).
Ik ben mij toen meer gaan verdiepen in de kwaliteit van het eten. Wat zit er in? Is dat wel goed voor je? Wel of geen light-producten? Zijn minder calorieën per se beter voor je? Waarom kan ik beter naturelchips eten dan paprikachips? Door veel te lezen en documentaires te kijken over voeding, heb ik uiteindelijk langzaamaan mijn eetstijl aangepast.

Doordeweeks let ik erg op mijn voeding. In het weekend, op vakantie of op een feestje laat ik dat wat meer los. Dat betekent niet dat ik helemaal losga en alles eet wat ik doordeweeks niet eet, maar wel dat ik heerlijk kan genieten van een zak chips (deze gaat dan ook helemaal op), een zak patat met een klodder mayonaise of een taartje of iets anders waar toch toegevoegde suikers inzitten.
Ik eet ook echt niet altijd volgens de manier waar ik achter sta! Wat ik dan wel belangrijk vind, is dat ik bewust ben van het feit wat ik eet en dat ik het eet, zonder het zomaar snel naar binnen te werken. Zo houd ik de balans in mijn voeding en ja, dat klinkt dus inderdaad een beetje als een ‘foodie’, maar voor mij is het een manier van leven geworden waarbij ik mij goed, fit en gezond voel.

In de afgelopen jaren heb ik een dik receptenboek opgebouwd (zie losse blaadjes in een map voor je) met recepten die best specifiek zijn (geen vlees en vrij van e-nummers-, kleur-, geur- en smaakstoffen en toegevoegde (geraffineerde) suikers).
Vaak zijn de recepten vrij eenvoudig met niet al te veel ingrediënten. Regelmatig wordt er door mensen in mijn omgeving gevraagd of ik nog even een recept toe kan sturen wat zij kunnen maken en zo is de andere helft van het idee voor mijn blog ontstaan.

TROOD

Giet de passies TRavel en fOOD bij elkaar en je krijgt TROOD.
Met mijn travelblogs kun je je eigen reis naar de desbetreffende bestemming helemaal of deels samenstellen met de reisschema’s en tips en ik hoop dan ook dat je er echt wat aan hebt.
Met mijn foodblogs kun je (h)eerlijke recepten uitproberen.
Daarnaast maak ik ook de combinatie tussen travel en food, want ik deel de lekkerste en leukste restaurantjes op de plekken waar ik kom in Nederland en de rest van de wereld.

Ik hoop dat je er door wordt geïnspireerd!

Liefs,

Jill

Heb je een lekker receptje gemaakt? Heb je iets aan mijn food- en/of traveltips gehad Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?