0

Pangranola

Op mijn blog staan heel veel verschillende granolarecepten, maar deze pangranola is net weer even anders. De naam zegt het al: deze granola maak je in een pan in plaats van in de oven. Met een paar simpele ingrediënten maak je deze lekkere crunchy granola.

Heerlijk voor ’s ochtends bij het ontbijt door de yoghurt. Zo start je de dag goed en ook nog eens gezond, want uiteraard bevat deze pangranola geen toegevoegde geraffineerde suikers.

Ingrediënten:

  • 200 gram havermout
  • 100 gram hazelnoten
  • 100 gram paranoten
  • 1 el koek- en speculaaskruiden
  • 25 gram moerbeien
  • 1 el kokosolie

Bereidingswijze:

  • Smelt de kokosolie in een koekenpan en voeg de havermout toe. Draai het vuur laag en rooster de havermout gedurende 12 minuten. Roer af en toe door de pan, zodat de havermout niet aanbrandt.
  • Hak ondertussen de hazelnoten en paranoten grof.
  • Voeg na 12 minuten de noten en de koek- en speculaaskruiden toe aan de havermout. Bak op iets hoger vuur nog 5 minuten mee en blijf goed husselen.
  • Laat de pangranola volledig afkoelen en voeg dan de moerbeien toe.
  • Bewaar de granola in een afgesloten (weck)pot.

Tip:

  • Je kunt ook andere noten toevoegen zoals walnoten, cashewnoten of pecannoten.
  • Vervang de moerbeien voor cranberry’s of voeg ze extra toe aan de pangranola.

Ook zo gek op granola? probeer dan ook eens de volgende recepten:

Heb je deze granola of een andere granola gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply