Paprika-tomatensoep met spelpasta. Een echte maaltijdsoep! Om eerlijk te zijn kwam deze soep tot stand op een avond toen ik mij besefte dat er nog maar zeer weinig in huis was op paprika’s na. Uien, tomatenblokjes, pasta en kruiden heb ik altijd wel in huis. Het idee voor deze paprika-tomatensoep was dan ook snel ontstaan!
De speltpasta in deze soep zorgt voor een echte maaltijd. Ook is de soep vegetarisch en veganistisch!
Lekker met een stukje stokbrood erbij of gewoon een lekkere tosti met kaas!
Ingrediënten voor 4 kommen soep:
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 2 rode paprika’s
- 400 gram tomatenblokjes
- 1 liter water
- 2 bouillonblokjes
- 2 handen speltpasta
- peper
- kurkuma
- oregano
Bereidingswijze:
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Verwarm wat olijfolie in de pan en bak de ui glazig. Voeg de knoflook toe en laat op laag vuur op staan.
- Snijd ondertussen de paprika in blokjes en voeg toe aan de ui. Laat 5 minuutjes op staan.
- Voeg nu ook de tomatenblokjes, de groentebouillonblokjes, het water en de kruiden naar smaak toe.
- Laat de pan 20 minuten op middelhoog vuur staan en roer af en toe.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep.
- Zet terug op het vuur en voeg de speltpasta toe. Laat de pasta in 10 minuten zacht worden in de soep.
- Serveer in een grote soepkom.
Op de soep pagina vind je nog veel meer zelfgemaakte, lekkere en gezonde soepen!
No Comments