0

Pasta met avocado-spinaziepesto

Deze pasta pesto is heerlijk romig door de avocado en heeft de mooie groene kleur door de combinatie van avocado en spinazie.
Daarbij is het ook nog eens snel en makkelijk te maken: je gooit alles in de blender of keukenmachine en klaar is je pesto!

Ik gebruik voor dit gerecht volkorenpasta, want hierdoor heb je minder snel last van een ‘hongergevoel’ en het bevat meer vezels. Volkorenpasta kun je tegenwoordig in elke supermarkt wel vinden en je kun het in allerlei vormen kopen: pennen, fusilli, macaroni, spaghetti enz. Voor dit recept gebruik ik fusilli, omdat de pesto zo beter blijft ‘hangen’ aan de pasta.

Heb je al trek gekregen door het zien van de foto? Daar gaan we:

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 250 gram volkoren fusilli (of pasta naar keuze)
  • 1 avocado
  • 150 gram (gewassen) spinazie
  • 1 hand hazelnoten
  • 1 teentje knoflook
  • een volle hand geraspte kaas
  • 100 mililiter olijfolie
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • peper naar smaak

Keukengerei:

  • blender, keukenmachine of staafmixer

Bereidingswijze:

  • Snijd de knoflook en de avocado in stukjes en doe deze samen met de olijfolie, spinazie, hazelnoten, geraspte kaas en peper naar smaak in de keukenmachine.
  • Maal de pesto tot een glad mengsel.
  • Kook de fussili beetgaar.
  • Snijd ondertussen de tomaatjes door de helft.
  • Verwarm de tomaatjes en de pesto in een diepe pan.
  • Giet de pasta af, laat uitlekken en meng deze vervolgens door de pan met pesto.
  • Schep de pasta in 2 diepe borden en garneer met de overige tomaatjes en eventueel wat geraspte kaas.

Tip:

  • In plaats van hazelnoten kun je ook walnoten gebruiken.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply