0

Pasta met pompoen en geitenkaas

Deze pasta met pompoen en geitenkaas, is nou zo’n heerlijk gerecht voor in de koude herfst- en wintermaanden.
De zoete smaak van de pompoen gecombineerd met de rozemarijn is heel lekker en de geitenkaas zorgt voor een heerlijk romige twist.
Door de walnoten krijgt het gerecht ook nog een hartige bite.

In dit gerecht gebruik ik pompoenblokjes uit de diepvries. Lekker makkelijk en toch even veel smaak. Je kunt natuurlijk ook verse pompoen gebruiken.
De bouillon maak ik van de bouillonblokjes van de Eko-plaza. In deze blokjes zitten namelijk geen e-nummers!

Ingrediënten (voor 2 á 3 personen)

  • 250 gram volkoren pasta
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gram diepvries pompoenblokjes
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • 100 milliliter groentebouillon
  • 1 eetlepel rozemarijntakjes
  • 2 handen walnoten
  • flink wat peper

Bereidingswijze:

  • Kook de pasta volgens de verpakking.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Verwarm wat (kokos- of olijf)olie in een wokpan en fruit de ui. Voeg de knoflook toe en bak kort mee.
  • Voeg vervolgens de pompoenblokjes en rozemarijn toe en bak 5 minuten mee.
  • Voeg de groentebouillon toe en laat ongeveer 10 tot 15 minuten sudderen.
  • Wanneer de pompoenblokjes zacht genoeg zijn, voeg je de geitenkaas toe. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en voeg peper toe naar smaak.
  • Giet de pasta af en serveer met de pompoensaus en een handje walnoten.

Tip:

  • Eventueel ook lekker met geraspte kaas.


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply