0

Pasta pesto met zalm

Alleen van de naam van het recept word ik al blij: pasta pesto met zalm. Pasta, pesto en zalm lust ik alle 3 graag, dus een combinatie hiervan moet lekker zijn!

Soms maak ik mijn pesto zelf, zoals deze avocado-spinaziepesto. Gelukkig bestaan er ook potjes pesto zonder toegevoegde suikers of e-nummers, zoals de groene veganpesto van Koro. Door kant-en-klare pesto te gebruiken, is dit gerecht zo klaar!

Ik gebruik spelt fusilli, dit geeft een langer verzadigd gevoel dan ‘witte pasta’. Daarnaast blijft de pesto goed ‘hangen’ aan fusilli, beter dan aan bijvoorbeeld spaghetti. De sugar snaps zorgen voor een lekkere bite in dit recept en natuurlijk voor een goede portie groente.

Ingrediënten voor 2 á  3 personen

  • 250 gram spelt fusilli
  • 150 gram groente pesto
  • 2 tomaten
  • 200 gram gerookte zalm
  • 200 gram sugar snaps
  • 2 bosuitjes

Bereidingswijze:

  • Snijd de bosuitjes in ringen. Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de bosui 2 minuten.
  • Verwijder ondertussen de uiteindes van de sugar snaps en voeg deze toe aan de bosui. Bak 2 minuten mee.
  • Kook ondertussen de pasta beetgaar, snijd de tomaten in blokjes en en snijd de gerookte zalm in reepjes.
  • Voeg de pesto toe aan de bosui en de sugar snaps.
  • Giet de pasta af en voeg toe aan het pestomengsel.
  • Voeg de laatste 2 minuten de tomaten en de gerookte zalm toe en verwarm nog even mee.
  • Serveer de pasta in diepe borden.

Trek gekregen in meer pasta? Er staan genoeg pastarecepten op trood.nl!

Heb je deze pasta of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply