0

Pasta spinazie met ei

Een simpel en snel gerecht: pasta spinazie met ei. Daarnaast ook nog eens helemaal vegetarisch. Een vrij traditionele pasta met wat groente, tomatensaus en kaas. De eieren in dit gerecht zorgen er voor dat je net weer even een andere draai geeft aan dit pastarecept.

Alles bij elkaar in de pan bakken en dan nog even in de oven!

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 200 gram volkoren pasta (fussili)
  • 500 gram spinazie
  • 400 milliliter passata
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 4 eieren
  • 100 gram geraspte kaas

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kook de pasta beetgaar volgens de verpakking.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in stukjes.
  • Verhit wat olijfolie in een diepe wokpan en bak de ui glazig. Voeg de paprika en de knoflook toe. Bak even mee.
  • Voeg nu in delen de spinazie toe en bak mee totdat alle spinazie geslonken is.
  • Voeg de passata toe en roer goed door elkaar.
  • Giet de pasta af en voeg aan de saus.
  • Giet de pasta in een ovenschaal en maak 4 kuiltjes. Breek in elk kuiltje een ei.
  • Verdeel de geraspte kaas over de pasta en zet de ovenschaal 25 minuten in de oven.

Meer pasta? Bekijk dan alle soorten pasta’s op deze pagina.


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply