0

Pasta veganpesto

Deze pasta met veganpesto maak je letterlijk in 15 minuten. Hoe dat komt? Omdat de pesto uit een potje komt. Nu denk je misschien: maar veel pakjes, zakjes en potjes bevatten toch veel suikers en/of e-nummers. Ja, dat klopt, maar deze veganpesto van KoRo dus niet! Het bevat alleen pure ingrediënten.

In dit gerecht heb ik ook de biologische speltpasta van KoRo gebruikt. Spelt is beter voor de spijsvertering dan tarwe en zorgt voor een sneller en langer verzadigd gevoel. Daarnaast smaakt het wat nootachtig. Erg lekker.

Wil je de de combinatie van de veganpesto en de speltpasta ook proberen? Dan krijg je 5% korting op je bestelling bij KoRo met de kortingscode: TROOD.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 350 gram speltpasta
  • 3 el pesto van Koro
  • 250 gram mini tomaatjes
  • 3 tenen knoflook
  • 50 gram pijnboompitjes
  • knoflookolie om in te bakken

Bereidingswijze:

  • Kook de pasta beetgaar.
  • Hak de knoflook fijn en snijd de mini tomaatjes door de helft.
  • Verwarm wat knoflookolie in een diepe pan.
  • Bak de knoflook samen met de tomaatjes, totdat de geuren vrijkomen. Voeg vervolgend de pesto toe. Laat op laag vuur opstaan.
  • Rooster de pijnboompitjes ongeveer 2 minuten in een kleine koekenpan.
  • Giet de pasta af en voeg deze toe aan de pesto. Roer door elkaar.
  • Verdeel de pasta over 2 diepe borden en garneer met de pijnboompitjes.

Tip:

  • Ook lekker met Parmezaanse kaas. Het gerecht is dan niet meer veganistisch.

Toch zelf je pesto maken? Probeer dan eens één van de volgende recepten:


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply