0

Pastasalade met avocadopesto

Deze pastasalade maak ik regelmatig in de zomer! Heerlijk zo’n koude pastasalade op een warme zomeravond. Verder scoort dit recept ook goed op verjaardagen.
Je kunt namelijk met gemak een grote schaal vullen met dit gerecht, waar iedereen van kan smullen. Ook handig: omdat je het toch koud serveert, kun je het al van te voren klaar maken!
Blijft er nog wat over? Geen zorgen, de volgende dag is de pastasalade ook heerlijk als lunch!
Ik gebruik in de recept (zoals altijd) volkoren pasta. Het zorgt er voor dat je minder snel een hongergevoel hebt en het bevat meer vezels.

Ingrediënten:

  • 250 gram volkoren pasta
  • 1 broccoli
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 2 handen rucola

Voor de pesto:

  • 1 avocado
  • 30 gram basilicum
  • 125 gram cashewnoten
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper naar smaak

Keukengerei:

  • Blender of keukenmachine

Bereidingswijze:

  • Maak de broccoli schoon en kook samen met de pasta in dezelfde pan beetgaar.
  • Giet de pasta en de broccoli af en spoel af met koud water en laat uitlekken.
  • Doe alle ingrediënten voor de pesto in de blender of keukenmachine en maal tot een glad mengsel.
  • Snijd de cherrytomaatjes door de helft.
  • Schep de pasta en de broccoli in een grote schaal en voeg de pesto toe. Meng dit goed door elkaar.
  • Voeg de cherrytomaatjes en de rucola toe en hussel alles nogmaals door elkaar.

Variatie:

  • Je kunt ook zwarte olijven en/of zongedroogde tomaatjes toevoegen aan dit gerecht.


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply