0

PCR test voor reizen

De tijd dat reizen vanzelfsprekend was, is opeens voorbij. Om te reizen moet je voor sommige landen een verklaring hebben dat je geen Corona hebt: een Non-Covid-19 verklaring. Die verklaring kun je alleen krijgen als je een PCR-test afneemt en hier een negatieve uitslag uitkomt.

Hoe vraag je dit aan, hoe werkt het en wat kost het? Hieronder leg ik je dat uit!

Afspraak maken

Mijn eigen reis ging naar Curaçao en ook voor deze bestemming is een Non-Covid-19 verklaring nodig. De verklaring moet zijn afgegeven binnen 72 uur voor vertrek. Het is dus nog wel even puzzelen en plannen wanneer je deze test af laat nemen. Niet te vroeg, want dan geldt de uitslag niet meer bij vertrek, maar ook niet te laat, want dan heb je kans dat de uitslag bij vertrek nog niet binnen is. Niet overal geldt de 72 uur. Als je de meest actuele informatie wilt hebben, check dan op PCR-test welke eisen voor jouw bestemming gelden.

Online plande ik mijn afspraak van te voren in via de website van PCR-test. Hier vul je de bestemming, datum en vertrektijd in. PCR-test geef dan ook advies wanneer je de test qua tijd het beste kunt afnemen om de uitslag op tijd in bezit te hebben. Een fijne service.

Vervolgens kies je de testlocatie en vul je een aantal gegevens in. Je kunt bij de testlocatie terecht tussen de openingstijden en je hoeft dus niet op een vooraf afgesproken tijd te komen. Ik ging ongeveer 60 uur voor vertrek naar de testlocatie, zo had ik nog wat speling bij eventuele vertraging.

Testen

Op de testlocatie wacht je buiten in een rij, totdat je aan de beurt bent. Het is verplicht om binnen te komen met een mondkapje en om je legitimatiebewijs en je afspraakbevestiging mee te nemen. Tijdens de test, zet je uiteraard je mondkapje even af en wordt er een uitstrijkje genomen met een wattenstaafje van neus en keel. Dit duurt ongeveer 20 seconde. Het wattenstaafje wordt in een buisje naar het lab gestuurd en dan is het wachten op de uitslag.

De uitslag

Ik kreeg de uitslag binnen 24 uur. Je krijgt deze per sms en per mail. De testuitslag was negatief en in dat geval krijg je dus ook een Non-Covid-19 Verklaring via de mail waarmee je op reis kunt. Per sms ziet het er zo uit:

En per mail ontvang je dit bericht:

De verklaring ziet er zo uit (ik heb even wat gegevens zwart gemaakt, maar dan heb je een idee van de Lay-out en wat je kunt ontvangen).

De kosten

De kosten van de PCR-test zijn €149,95 per persoon (ook voor kinderen). Hierbij zijn de kosten voor de Non-Covid19 verklaring inbegrepen.

Voor alle actuele informatie verwijs ik je naar de veel gestelde vragen en de website van PCR-test.


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply