0

Perengranola met kaneel

Perengranola met kaneel, ja je leest het goed: homemade granola! Ik vind het toch wel het aller lekkerste om zelfgemaakte granola door mijn bakje kwark te doen in de ochtend of tijdens de lunch. Zo bepaal ik zelf welke lekkere ingrediënten ik daar allemaal in doe.

Al eerder maakte ik pindakaasgranola, granola met noten en sinaasappelgranola.

Ook schreef ik een blog over gezonde granola die je kunt kopen. En met gezond bedoel ik: zonder toegevoegde geraffineerde suikers.

Voor nu werd het weer eens tijd om zelf een nieuw receptje te bedenken met granola. Aangezien ik nog 2 zeer rijpe peren in huis had, besloot ik daar iets lekkers mee te maken en dat is gelukt met deze perengranola. Hieronder vind je het heerlijke recept.

Ingrediënten:

 • 200 gram havermout
 • 100 gram lijnzaad
 • 100 gram gepofte quinoa
 • 3 el zonnebloempitten en pompoenpitten
 • 3 tl kaneel
 • 2 rijpe peren
 • 2 tl kokosolie
 • flinke hand walnoten

Bereidingswijze:

 • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
 • Schil de peren en prak deze fijn.
 • Verwarm deze in een pannetje samen met kokosolie. Zo wordt de peer nog wat smeuïger.
 • Doe alle overige ingredienten in een kom en voeg het perenmengsel er bij.
 • Mix alle ingredienten goed door elkaar en spreid deze uit over de bakplaat.
 • Bak de granola in 20 minuten af in een voorverwarmde oven.
 • Hussel de granola om de 5 minuten goed, zodat deze niet aanbrandt.
 • Laat de granola afkoelen en bewaar in een luchtdichte pot.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply