0

Perenkaneelcake

Deze perenkaneelcake heeft de perfecte structuur: een lekker krokant korstje aan de bovenkant en een smeuïge en chewy binnenkant met smaakvolle stukjes peer.

Vaak wordt appel met kaneel gecombineerd, maar peer doet het ook heel goed, zeker in deze cake. Door ook een peertje bovenop het beslag te leggen, heb je bij elke hap wel een zacht stukje peer te pakken.

Ik eet deze cae als ontbijt of neem het mee als tussendoortje. De cake is vrij van toegevoegde geraffineerde suikers en daardoor ook erg verantwoord. Een extra plakje kan dus geen kwaad.

Ingrediënten:

  • 200 gram havermeel (gemalen havermout)
  • 3 middelgrote peren
  • 2 el kaneel
  • handje rozijnen
  • 10 gram bakpoeder
  • 2 eieren
  • 100 ml melk
  • 1 el honing

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Schil de peer en snijd in blokjes.
  • Kluts de eieren en voeg de 100ml melk toe. Voeg vervolgens alle overige ingrediënten toe, behalve de peer. Meng tot een egaal beslag.
  • Meng 2/3 van de perenblokjes door het beslag.
  • Giet het beslag in de bakvorm en top af met de overgebleven peer. Bak de cake af in 40 minuten in een voorverwarmde oven.
  • Laat de cake helemaal afkoelen voordat je het bakpapier verwijderd.

Meer zin in gezonde cake? Bekijk dan eens de cakepagina. Daar vind je vast nog iets lekkers!

Heb je dit recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply