Deze perenmoes carrotmuffins vind je misschien een bijzondere combinatie, maar zodra je één hap hebt genomen ben je om! In baksels gebruik ik regelmatig appelmoes, dus waarom niet eens perenmoes?
De muffins zijn vrij van toegevoegde geraffineerde suikers en bevatten alleen pure ingrediënten. Aan de buitenkant heb je soms een knapperig stukje te pakken en aan de binnenkant zijn de muffins lekker smeuïg.
Je kunt er een glutenvrije versie van maken als je glutenvrije havermeel gebruikt. Ook een vegan variant is mogelijk door de kwark te vervangen voor een vegan kwark. Zo kan iedereen van deze gezonde tussendoortjes genieten. Overigens vind ik ze ook erg lekker als ontbijt!
Ingrediënten voor 6 muffins:
- 150 gr havermeel
- 100 gr amandelmeel
- 1 tl bakpoeder
- 90 gram perenmoes
- 100 gram kwark
- 1 tl (manuka) honing
- 1 kleine geraspte wortel
- handje walnoten
- 1 tl koek- en speculaaskruiden
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de muffinvormpjes in. Als je siliconen muffinvormpjes gebruikt, is dat niet nodig.
- Meng de perenmoes, kwark en honing door elkaar in een mengkom. Voeg vervolgens de melen, het bakpeder en de koek-enspeculaaskruiden toe en roer door elkaar tot een egaal beslag.
- Spatel de geraspte wortel en de walnoten door het beslag.
- Verdeel het beslag over de 6 muffinsvormpjes en bak in 25 minuten af in een voorverwarmde oven.
Zin in meer van dit soort lekkere en gezonde muffins? Kijk dan eens op de muffinpagina van Trood voor meer inspiratie.
Heb jij deze muffins of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?
No Comments