0

Perenmoesgranola met pistachenoten

Deze perenmoesgranola met pistachenoten is weer een recept waar ik blij van word. Daarbij kan het maken van granola eigenlijk nooit mislukken. Je gooit allerlei lekkere ingrediënten door elkaar, kiest een bindmiddel (bijvoorbeeld banaan, kokosolie, fruitmoes) en schuift het zo de oven in. Na 25 minuten heb je heerlijke krokante granola.

Ik ging deze keer voor perenmoes als bindmiddel. Uiteraard zonder toegevoegde geraffineerde suikers. De peer zorgt er voor dat de granola toch een beetje zoet is. Daarnaast gebruik ik altijd noten. Deze zijn heerlijk krokant als ze uit de oven komen. Ook (gepelde) pistachenootjes doen het goed en geven net die extra bite aan jouw granola.

Om meer smaak te geven aan deze mix gebruik ik kardemom en koek-en speculaaskruiden.

De granola is het lekkerste als deze vers is, dus de eerste paar dagen. En heel eerlijk? Daarvoor is ‘ie altijd al op.

Ingrediënten:

  • 200 gram havermout
  • 150 gram gemengde noten
  • 100 gram pistachenoten
  • 50 gram lijnzaad
  • 200 gram perenmoes
  • 1 tl kardemom
  • 1 tl koek-en speculaaskruiden

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng alle ingrediënten in een mengkom en verdeel over de bakplaat.
  • Bak in 25 minuten af in een voorverwarmde oven. Kijk om de 5 a 7 minuten even en schep het mengsel om, zo voorkom je dat de bovenkant verbrand.

Zin in meer granola? Zoek dan eens met de zoekterm granola op mijn website. Dan vind je vast nog meer lekkere receptjes.

Heb je deze granola of een andere granola gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply