0

Pillows Grand Boutique Hotel Ter Borch

Om maar met de deur in huis te vallen: bij Pillows Grand Boutique Hotel Ter Borch in Zwolle heb ik de meest fijne ontvangst gehad tot nu toe in een hotel. Ken je dat: dat je na ruim anderhalf uur rijden met je tassen aankomt in de lobby van het hotel, je daar bepakt en bezakt staat en dan gaat inchecken aan een vaak wat ongezellige balie? Soms moet je ook nog even wachten, omdat er mensen voor je staan.

Pillows in Zwolle heeft gewoon bedacht: dat doen we zo niet! Hier staat er bij binnenkomst meteen iemand klaar die je welkom heet en je vervolgens vraagt of je gezellig plaats wilt nemen in ‘de huiskamer’. Zo heb ik het zelf trouwens maar genoemd, want dat is het gevoel dat ik kreeg bij deze ruimte. Geen balie of snel inchecken, maar rustig plaats nemen bij de open haard op een bank of een lekkere stoel. Je krijgt een drankje van het huis met wat kleine borrelhapjes. Vervolgens komt er even iemand bij zitten die alles rustig met je doorneemt, het inchecken verzorgt en eventuele vragen beantwoordt. Geen gehaast, gewoon even relaxt zitten en genieten van het moment dat het nachtje weg nu echt begonnen is.

Eenmaal helemaal tot rust gekomen wilde ik natuurlijk ook heel graag de kamer zien! Ik mocht slapen in de Pillows suite (van het woordje suite word ik altijd al blij!). Een kamer van 30m2 op de 2e verdieping, in het historische gedeelte van het pand, met uitzicht op de straatkant.

Bij het naar boven gaan valt de knusse, maar strakke stijl op. Mooie zwart geverfde trapleuningen en een hoogpolig tapijt in de hal en op de trap.

Bij binnenkomst in de suite valt dit ook op: een moderne, strakke en toch gezellige inrichting en stijl. Wat ook meteen opvalt is de kleine attentie die klaar staat in de kamer. Ik bedoel: chocolade! Wie wordt er niet blij van?

Laten we beginnen met het slaapgedeelte: een grote ruimte met een heerlijk 2 persoonsbed gericht op de tv aan de muur.

Lig je aan de rechterkant van het bed? Dan heb je ook zicht op het knusse hoekje met een lang bureau, waarop een te toffe radio staat!

Tussen het slaapgedeelte en badkamer is een gezelig hoekje gecreëerd. Vanuit dit raam kijk je ook uit op de straat.

Ik bestelde sushi en at dit op in de suite. Ideaal dan zo’n zitgedeelte!

Tussen dit gezellige hoekje en de badkamer in vind je nog een kast en naturlijk de mini-bar.

Nu door naar de badkamer en die is enorm! Een afgeschermd toilet, 2 wasbakken, een losstaand bad (zo mooi!) en een aparte inloopdouche. Ik wil zo’n badkamer thuis!

Er hangen genoeg handdoeken en zeep, showergel, shampoo, conditoner en bodylotion is rijkelijk aanwezig in mooie tubes.

Ondanks dat de badkamer zelf al bijna een wellness is, heeft het hotel ook een privé sauna. Het gebruik hiervan is inclusief wanneer je de suite boekt. De sauna ziet er even gelikt uit als het hele hotel. Een aparte cabine, een bankje, een aparte douche en natuurlijk genoeg handdoeken, bodyproducten en heerlijke badjassen. Ook is er genoeg drinkwater aanwezig. Een uurtje ontspannen lukt hier dan ook zeker wel.

Wil je op een andere manier ontspannen? Ook dat kan. Er is een kleine ruimte met wat fitnessapparatuur: 2 cardio-apparaten en 3 kracht-apparaten. Ik ging ‘s ochtends voor het ontbijt nog even sporten.

Over het ontbijt gesproken: dat is heerlijk! Het is geen lopend buffet, maar alles wordt aan je tafeltje gebracht. Ook hier weer: gewoon lekker rustig zitten en genieten. Het ontbijt bestaat uit verse croissantjes en diverse broodjes met allerlei beleg. Je kunt doorgeven of en wat voor eitje je wenst. Uiteraard wordt er ook koffie en thee geschonken en verse jus d’ orange. Verder krijg je nog klein bakje yoghurt met wat cruesli en een bakje met vers fruit. Zo wil ik mijn zaterdagochtend wel elke week starten!

Na het ontbijt is het tijd om uit te checken (12.00 uur). Je hoeft dan nog niet weg uit Zwolle, want het hotel ligt op steenworp afstand van het centrum. De auto kun je gerust op het parkeerterrein van het hotel laten staan. Het parkeren van je auto is trouwens gratis. Het centrum van Zwolle is erg gezellig en moet je dus zeker niet overslaan!

Na een dagje shoppen was mijn weekend nog niet voorbij, want ik reed door naar Hotel Mooirivier op 25 minuten afstand van Zwolle. Erg leuk om deze 2 hotels met elkaar te combineren want je hebt het beste van 2 werelden: de drukte en gezelligheid van het centrum van Zwolle en de rust en prachtige natuur van Dalfsen.

Wil je ook zo’n fijn verblijf? Via de website van Pillows Grand Boutique Hotel Ter Borch kun je rechtstreeks boeken!

Heb je naar aanleiding van mijn blog ook een nachtje geboekt bij Pillows Grand Boutique Hotel Ter Borch ? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post

No Comments

Leave a Reply