0

Pindakaas-mueslirepen

Pindakaas-mueslirepen, een gezond en verantwoord tussendoortje dat ook nog eens heel erg lekker is!

De supermarkt ligt vol met allerlei repen: mueslirepen, ontbijtrepen, fruitrepen, notenrepen en ga zo maar door. Een groot nadeel aan deze repen vind ik dat er vaak toegevoegde geraffineerde suikers aan toe zijn gevoegd.

Voordeel van het zelf maken van de repen: geen toegevoegde geraffineerde suikers en je doet er in wat jij lekker vindt! Zo zijn deze pindakaas-mueslirepen bij mij ontstaan. Lekker als ontbijt, als verantwoorde snack tussendoor of voor bij de koffie of thee!

De pindakaas-mueslirepen zijn heerlijk krokant en zitten boordevol noten en zaden! Ondanks dat er geen suiker is toegevoegd, zijn de repen toch lichtzoet door de banaan die er door heen zit!

Ingrediënten voor 12 repen:

  • 200 gram muesli of havervlokken
  • 4 el pindamousse (of een andere pindakaas die voor bijna 100% uit alleen pinda’s bestaat)
  • 3 el cacaonibs
  • 3 el kokosrasp
  • 2 handen grof gehakte cashewnoten
  • 2 eetlepels zonnebloem- en pompoenpitten
  • 2 el chiazaad
  • 1 rijpe banaan

Keukengerei:

  • Vierkante bakvorm van 20 x 20

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier.
  • Prak de banaan fijn en meng deze met de pindamousse tot een papje.
  • Voeg alle overige ingrediënten bij elkaar in een kom en voeg de pindamousse met banaan toe. Meng tot één geheel en zorg dat de natte ingrediënten goed gemengd zijn met de droge ingrediënten.
  • Kiep het mengsel in de bakvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
  • Zet de bakvorm in de oven voor 25 minuten.
  • Laat de ‘koek’ vervolgens helemaal afkoelen en snijd in 12 repen.

Tip:

Wil je de pindakaasrepen bewaren? Doe ze dan in een goed afgesloten bak. Ze zijn ongeveer nog 3 á 4 dagen lekker na het afbakken.

Meer maken met pindakaas? Probeer dan ook eens deze pindakaaskoekjes, pindakaasgranola of deze homemade pindasaus!


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply