0

Tip: Pindakaas

Pindakaas! Wie lust het niet?
Ik eet het op brood, op crackers, op maiswafels, soms gecombineerd met stukjes banaan! Heerlijk!
Ook verwerk ik het in verschillende gerechten.

In de supermarkten staan er tegenwoordig tientallen soorten: light, extra crunchy, biologisch, ‘gewone’, creamy, met stukjes pinda, met zeezout, met karamel en zo kan ik nog wel even doorgaan. Daarnaast heb je al deze varianten ook nog van verschillende merken.
Ik kan mij voorstellen dat je door de bomen, de pindakaas, uh het bos, niet meer ziet.

De vraag is dan ook: welke pot moet je nou nemen als je wilt gaan voor de meest gezonde variant?
Onder ‘de meest gezonde variant’ versta ik een variant waar zo min mogelijk aan toe is gevoegd en hierbij kijk ik niet naar de calorieën.

De creamy pindakaas, de pindakaas met stukjes of degene met smaakjes lijken niet veel te verschillen van de gewone pindakaas. Maar helaas, niets is minder waar, want hier is dextrose aan toegevoegd, dus suiker!
Zonde om die pot dan toch te nemen, want er zitten ingrediënten in die eigenlijk helemaal niet nodig zijn!

Er zijn 2 potten pindakaas die ik altijd in huis haal. Ten eerste omdat ik deze lekker vind, maar ook omdat hier geen suikers of e-nummers aan toegevoegd zijn.

#1 Cal­vé pindakaas

 

Dit is de gewone variant en bestaat voor 85% uit pinda’s (het heet niet voor niets pindakaas!). Deze is in bijna alle grote supermarkten wel te koop.

#2 Bio wise 100% organic mixed nut butter

In deze notenpasta zitten niet alleen pinda’s, zoals de naam al zegt. Wel is dit het hoofdingrediënt. Ook zitten er cashewnoten, amandelen en hazelnoten in. Aan deze ‘pindakaas’ is dus niets toegevoegd: geen olie, geen zout, alleen maar pinda’s en noten. Deze variant is wel iets moeilijker smeerbaar dan de Calvé pindakaas, maar zeker niet minder lekker.

Deze pot haal ik bij, ja je gelooft het misschien niet, de Action voor €2,87.

#3 Mama Nature biologische notenpasta

 

Deze notenpasta lijkt heel erg op de notenpasta van de Action. Naast pinda;s, zitten er ook cashewnoten, amandelen en hazelnoten in. Ik koop deze pindakaas bij de Aldi voor €2,99.

#4 Heleas Puur Pindakaas

Deze pindakaas bestaat voor 99,7% uit pinda’s. Dit kun je dus wel echt pindakaas noemen! De overige 0,3% is zeezout.

Wil je gaan voor pure en zo min mogelijk bewerkte producten, kijk dan altijd eerst goed op het etiket. Het lijkt weinig tot niets van elkaar te verschillen, maar toch kan één ingrediënt het verschil maken!

Ben je gek op pindakaas? Bekijk dan eens onderstaande recepten, waarin pindakaas is verwerkt:


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply