0

Pindakaaskoekjes met dadel en kaneel

Als ik iets al jaren lekker vind, dan is het wel pindakaas. Ik krijg er geen genoeg van en hoe lekker is het dan om pindakaaskoekjes te maken? De smeuïge structuur van pindakaas, ik hou er van.

Deze pindakaaskoekjes zijn te makkelijk om te maken en het zou zomaar kunnen dat je alles al in huis hebt. Tip: als ze net uit de oven komen, zijn ze het lekkerst. Krokant van buiten, smeuïg en warm van binnen.

Ingrediënten voor 12 koekjes:

  • 75 gram volkorenmeel
  • 50 gram havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • 200 gram dadel kaneel pindakaas van De Pindakaaswinkel
  • 4 el havermelk

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng alle droge ingrediënten door elkaar.
  • Voeg de pindakaas en de havermelk toe. Meng met je handen toch een deegbal.
  • Maak 12 kleine balletjes van de deegbal en druk deze plat tot koekjes.
  • Bak de koekjes in 15 minuten af in een voorverwarmde oven.

Zin in meer gezonde koekjes? Bekijk dan ook eens het recept voor deze havermout kokoskoekjes met kokoschocopasta.

Heb jij deze koekjes of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply