0

Pita jackfruit

Deze pita met jackfruit is vegetarisch en veganistisch en dus voor iedereen geschikt! Jackfruit is een ideale vleesvervanger. Het heeft een wat draderige en stevige structuur, die je kunt vergelijken met pulled pork of kipfilet.

Je kunt jackfruit zelf op smaak brengen met allerlei kruiden. In dit gerecht ga ik voor kerrie en knoflookpoeder. De appel in dit gerecht zorgt voor een lekkere frisse smaak.

Doordat de avocado fijn wordt geprakt en toe wordt gevoegd aan het jackfruitmengsel ontstaat er een romig en smeuïg geheel.

Lekker met wat veldsla of bladspinazie.

Ingrediënten voor 4 pitabroodjes:

  • 550 gram jackfruit (1 blikje)
  • 1 rode ui
  • 4 tomaten
  • 1 appel
  • 1 fijngeprakte avocado
  • 4 pita’s
  • 2 el kerrie
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 50 gram veldsla

Bereidingswijze:

  • Doe je jackfruit in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken.
  • Prak de jackfruit een beetje fijn.
  • Verwarm wat olijfolie in een wokpan en bak de jackfruit met de kerrie en knoflookpoeder op een laag vuurtje.
  • Snipper ondertussen de rode ui, prak de avocado fijn en snijd de tomaten in blokjes.
  • Schil de appel en snijd ook in blokjes.
  • Voeg de rode ui toe aan de jackfruit en bak mee.
  • Voeg vervolgens de avocado en tomaat toe en bak mee tot het een smeuïg geheel wordt.
  • Voeg als laatste de blokjes appel toe.
  • Bereid de pitabroodjes zoals op de verpakking aangegeven.
  • Serveer de pitabroodjes met het jackfruitmengsel en wat veldsla.

Meer gerechten maken met jackfruit? Probeer dan ook eens de volgende receptjes:

Heb je dit recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply