0

Plaattaart groene asperges met gerookte zalm

Plaattaart groene asperges met gerookte zalm; soms kun je met zo weinig ingrediënten zo iets lekkers maken! Dit is weer zo’n recept.

Slechts 5 ingrediënten en het smaakt naar een heerlijk culinair gerecht. Groene asperges en gerookte zalm zijn dan ook wel een fantastische combinatie.

De crème fraîche zorgt voor een romige smaak en de pesto zorgt voor net wat meer smaak die je licht proeft op de achtergrond.

In dit recept wordt uiteraard gebruik gemaakt van alleen pure ingrediënten zonder toevoegingen van geraffineerde suikers.

Ingrediënten:

  • 8 plakjes hartig taartdeeg
  • 200 gram gerookte zalm
  • 400 gram groene asperges
  • 3 el crème fraîche
  • 3 tl groene pesto

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Laat het hartig taartdeeg ontdooien en bekleed de bakplaat hier mee.
  • Snijd 1 a 2 centimeter af van de onderkant van de asperges en kook in 5 minuten beetgaar.
  • Besmeer ondertussen het hartig taartdeeg met de crème fraîche, gevolgd door de pesto.
  • Giet de asperges af en leg deze op de plaattaart.
  • Snijd de zalm in de lengte in repen en bestrooi de plaattaart hier mee.
  • Bak de plaattaart in 30 minuten af in een voorverwarmde oven.

Je kunt een plaattaart met zo veel lekkere dingen beleggen. Ken je deze combinaties al:


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply