0

Plaattaart met gegrilde groenten en feta

Een plaattaart is zo’n heerlijk simpel gerecht dat je altijd wel even snel kunt maken. Er gaat er bij mij dan ook regelmatig één de oven in.
Het lijkt op een quiche of hartige taart, maar dan plat en makkelijker! Je kunt een plaattaart eigenlijk altijd wel eten: als lunch, hoofdgerecht, bij de borrel of je maakt er kleine bladerdeegtaartjes van, als voorgerecht. Al met al kun je er alle kanten mee op!

Ingrediënten:

  • 8 plakjes hartig taartdeeg of bladerdeeg
  • 3 eetlepels groene pesto
  • 400 gram gegrilde diepvriesgroenten
  • 200 gram feta

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Laat de plakjes hartig taartdeeg ontdooien op de bakplaat en zorg er vervolgens voor dat je de randen aan elkaar verbindt (2×4 plakjes).
  • Bestrijk vervolgens het hartig taartdeeg met de pesto.
  • Verdeel de (bevroren) gegrilde groenten hier overheen en verkruimel de feta hierboven.
  • Bak de plaattaart in 30 minuten gaar en goudbruin. Kijk tussentijds even of de randen van de plaattaart niet verbranden.

Variatie:

  • Vervang de feta voor geitenkaas.

Tip:

  • Lekker met een simpele salade.

 


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply