Deze plaattaart zoete aardappel met bietjes is een verfrissend lekkere combinatie. Zowel de zoete aardappel als de bietjes hebben een licht zoete smaak. Deze 2 producten gaan dan ook heel goed samen.
De verkruimelde feta smelt lekker in de oven en wordt zelfs een beetje krokant. Om de plaattaart nog meer smaak te laten krijgen is de bodem besmeerd met een mengsel van groene pesto en Philadelphia. Dat geeft weer een heerlijk romig effect.
Ondanks dat het geen ‘mager’ gerecht is, worden er wel enkel en alleen pure ingrediënten gebruikt, zonder toegevoegde geraffineerde suikers en de plaattaart is belegd met boordevol groente!

Ingrediënten:
- 8 plakjes bladerdeeg
- 30 gram groene pesto
- 2 tl Philadelphia
- 2 zoete aardappels
- 400 gram voorgekookte bietjes
- 150 gram verkruimelde feta
- 3 el olijfolie
- peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en leg deze naast elkaar op de bakplaat. Druk de naden goed aan elkaar vast, zodat het één geheel wordt.
- Schil de zoete aardappel en snijd in dunne plakjes. Doe de zoete aardappel in een kom en meng met de olijfolie en wat peper.
- Snijd de bietjes in even dunne plakjes als de zoete aardappel.
- Meng de Philadelphia met de pesto en smeer dit uit over het bladerdeeg.
- Leg nu de zoete aardappel en de bietjes om en om op de plaattaart.
- Verkruimel de feta er boven.
- Bak de plaattaart in 25 minuten af in een voorverwarmde oven.
Kan je geen genoeg krijgen van plaattaarten? Bekijken dan eens de pagina van quiches, plaattaarten en pizza’s. Daar vind je er genoeg!
No Comments