Pompoen! Met deze vruchtgroente kun je ontzettend veel: je kunt ‘m koken, bakken, vullen, roosteren, pureren. Heel veelzijdig dus. In dit gerecht maken we puree van de pompoen.
De pompoen smaakt heerlijk zoet en nootachtig.
Door de puree af te toppen met geraspte kaas en wat walnoten, krijg je een heerlijk krokant korstje.
Pompoen is niet altijd even makkelijk schoon te maken. Gelukkig kun je in dit gerecht ook gerust diepvries-pompoenblokjes gebruiken. Aan jou de keuze!
Dit gerecht is gemaakt met vegetarisch gehakt. Let wel op dat je er één koopt zonder suikers of e-nummers. Het ‘biologisch tofu roerbakgehakt fijn gekruid’ van Albert Heijn is bijvoorbeeld een variant zonder toegevoegde suikers of e-nummers.
Ingrediënten (voor 2 á 3 personen)
- 180 gram vegetarisch gehakt
- 400 gram diepvries-pompoenblokjes of verse pompoen
- 300 gram bladspinazie
- 250 gram champignons
- 2 uien
- 150 gram geraspte kaas
- 2 handen walnoten
- een scheutje melk
- peper naar smaak
Keukengerei:
- Blender of keukenmachine
- Ovenschaal 3,5 liter
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de diepvries-pompoenblokjes in een pan met water en laat kort koken.
- Snipper ondertussen de ui en snijd de champignons in plakjes.
- Verwarm wat (kokos- of olijf)olie in een wokpan en fruit de ui. Voeg het gehakt toe, zodra de ui glazig begint te worden.
- Bak in een andere pan de champignons, samen met de spinazie en laat vervolgens goed uitlekken in een vergiet. Zorg er voor dat er zo veel mogelijk vocht uit gaat.
- Giet de pompoenblokjes af en pureer deze, samen met een scheutje melk en peper in een blender of keukenmachine.
- Verspreid het vegetarisch gehakt met de ui over de bodem van een ovenschaal en schep de spinazie met champignons hierover heen.
- Eindig met de pompoenpuree en strijk het glad. Verdeel de geraspte kaas en de walnoten over de puree en zet de ovenschaal 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Tip:
- Lekker met een salade.
No Comments