0

Pompoencake

Pompoen is zo’n ingrediënten waar je van alles mee kunt maken. Wat dacht je van deze pompoensoeplinzenschotel met pompoen of pompoen ovenschotel.

Ook in een pastagerecht doet de pompoen het goed.

Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt pompoen er in verwerken. Deze keer een (hartige) pompoencake. Lekker met een beetje roomkaas en daarnaast een kopje soep!

Ingrediënten:

  • 250 gram pompoen
  • 3 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • olijfolie
  • scheutje honing
  • 200 gram speltmeel
  • handje pompoenpitten
  • 1 theelepel koek- en speculaaskruiden

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snijd de pompoen in stukken en leg deze in een ovenschaal. Besprenkel de stukken pompoen met wat olijfolie en een beetje honing. Hussel door elkaar en laat in 30 minuten zacht worden in de oven.
  • Laat de pompoen eerst volledig afkoelen en pureer deze daarna in de blender. Voeg de eieren, het speltmeel en de bakpoeder toe en mix het geheel goed door elkaar.
  • Schenk het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm. Roer er nog een handje pompoenpitten doorheen met een lepel en top ook af met wat pompoenpitten.
    • Zet het cakeblik 40 minuten in de oven en bak de pompoencake goudbruin.


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply