Dit pompoentaartje met walnoten is een perfect taartje om mee te ontbijten. Het is namelijk hartstikke voedzaam je hebt meteen een beetje groente binnen!
De pompoenpuree maakt dit ontbijttaartje lekker smeuïg en het geeft het taartje een licht zoete smaak. Ik gebruikte de pompoenpuree van Koro met 100% pompoen en geen toevoegingen. Door het taartje af te toppen met wat walnoten, heb je altijd een hapje met een lekkere bite.
Het taartje is trouwens glutenvrij, omdat ik amandelmeel heb gebruikt. Dit meel heeft een nootachtige smaak en past hier dus perfect bij

Ingrediënten:
- 120 gram amandelmeel
- 150 gram pompoenpuree
- 2 eieren
- 1 el honing
- 2 tl bakpoeder
- 1 el koek- en speculaaskruiden
- flinke hand walnoten
Keukengerei:
- Springvorm van 12 cm
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed de springvorm met bakpapier.
- Meng alle ingrediënten door elkaar, behalve de walnoten. Meng tot een egaal beslag.
- Giet het beslag in de springvorm en top af met de walnoten. Druk de walnoten een beetje in het beslag.
- Bak het pompoentaartje in 30 minuten af in een voorverwarmde oven.
Zin in meer van dit gezonde taartjes? Kijk dan eens op de taarten pagina van Trood. Daar vind je vast nog meer lekkere dingen!
Heb jij dit taartje of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?
No Comments