0

Praktische tips voor in Boedapest

In mijn andere blogs over Boedapest kun je lezen welke bezienswaardigheden en hotspots er allemaal zijn en welke restaurantjes je niet mag overslaan. Dat zijn natuurlijk handige tips en helpt je op weg om je citytrip te plannen. Echter zijn er ook nog andere handige, praktische tips zoals: hotel, openbaar vervoer en hoe te betalen. Hieronder heb ik ze voor je op een rijtje gezet!

#1 Hotel Three Corners Anna

Ik verbleef in het Three Corners Anna hotel, dat is geopend in september 2017. Het hotel is schoon en heeft ruime kamers. Het ontbijt is van 07.00 uur tot 10.30 uur en is zeer uitgebreid en lekker. De gehele dag kun je in de hal gratis koffie en thee halen en op de grote tafel liggen appels om mee te nemen. Je kunt in de hal ook gebruik maken van een computer. Het personeel is zeer vriendelijke en spreekt goed Engels.
Het hotel ligt centraal in Pest, op 5 minuten lopen van het metrostation en in de buurt (10 tot 15 minuten lopen) van talloze restaurantjes.

#2 Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is goed geregeld in Boedapest!

Bus 100E rijdt vanaf het vliegveld naar 3 haltes in het centrum Deák Ferenc tér. Grote kans dat de bus ergens stopt, dicht bij jouw hotel, wanneer je in het centrum verblijft. Een kaartje kost 900HUF, wat neerkomt op een kleine €3 per persoon. De kaartjes kun je kopen op het vliegveld.

Ook kun je van te voren een MiniBud reserveren. Deze is iets duurder, maar zet je wel af voor je hotel.

Wanneer je de kaartjes voor bus 100E koopt op het vliegveld, kun je meteen een ‘Travelcard’ kopen. Je kunt deze kopen voor 1, 2, 3 of 7 dagen. Voor de actuele prijzen, verwijs ik je door naar deze website. Voor de prijzen van de ‘Travelcard’ kun je kijken onder het kopje ‘Daily Tickets’.

Wanneer je van het hotel naar het vliegveld wilt, kun je ook weer bus 100E nemen. De kaartjes hiervoor zijn te koop op elk metrostation.

#3 Reserveren bij restaurants

Soms is het handig om voor bepaalde restaurant te reserveren, zeker op vrijdag en zaterdag, zo kom je niet voor verrassingen te staan. Ik heb gereserveerd bij Kiosk, Bistro Fine en Mazel Tov.

#4 Neem slippers en een badhanddoek mee

Boedapest staat bekend om de badhuizen. Hier vind je ook Szechenyi, het grootste badhuis van Europa. Wel handig om dan slippers en een badhanddoek mee te nemen. Je kunt ook bandhanddoeken huren, maar dat kost extra geld. Wij namen de handdoeken van het hotel mee, maar je kunt er natuurlijk ook één van thuis meenemen, wanneer dat nog in je koffer past.

#5 Betaal alles in HUF

Je kunt in Boedapest betalen in Euro’s of in Hongaarse Forint. Het advies is om niet naar een wisselkantoor te gaan om je euro’s in te wisselen voor Hongaarse Forint. Het meest voordelige is om alles met je pinpas te betalen in Hongaarse Forint of met je pinpas Hongaarse Forint te pinnen. Wil je niet zoveel cash op zak hebben, dan is het wel handig om iets van Hongaarse Floringen op zak te hebben. Je kunt soms niet overal pinnen en voor een openbaar toilet betaal je ongeveer 300HUF.


Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply ice pandora november 7, 2018 at 18:48

  Gave tips! Boedapest staat op mijn travel bucketlist en deze tips zijn
  zeer handig 🙂 de hotel lijkt met erg fijn!

  Xx http://icepandora.com

  • Reply Jill november 7, 2018 at 19:38

   Wat leuk, Boedapest op de bucketlist!
   Hoop dat je tegen die tijd wat hebt aan alle tips☺️. Hotel is zeker een aanrader!

  Leave a Reply