0

Prambanan

De Borobudur en Prambanan kun je gemakkelijk allebei op 1 dag bezoeken. Zeker als je de Borobudur Sunrise doet, blijft er genoeg tijd over om door te reizen naar Prambanan.

Wanneer je in Yogyakarta verblijft kun je daar een georganiseerde tour boeken voor beide tempels.
Wij bezochten beide tempels op eigen gelegenheid en zochten 2 keer een verblijf dicht bij de tempels. Wil je weten waar wij bij de Borobudur verbleven? Klik dan hier.

Met de taxi zijn wij vanaf ons verblijf bij de Borobudur naar ons volgende verblijf gegaan: een guesthouse, 10 minuten van Prambanan vandaan.
In Rumah Desa Homestay werden we hartelijk ontvangen door de vrouw des huizes. Ze sprak zeer goed Engels en zorgde meteen voor een kopje thee en wat lekkers.

Voor de nacht hier betaalden we €27, evenveel als bij de Borobudur, maar dit verblijf was toch wel een stuk ruimer, schoner en prettiger!

We konden 2 fietsen lenen om zo naar Prambanan te fietsen. Alhoewel de fietsen te laag en te klein waren, is het toch wel handig om vanaf hier de fiets te nemen. Lopen kan ook, maar is misschien net iets te lang met het warme weer.

Eenmaal bij de Prambanan aangekomen moet je eerst een ticket kopen. Dit kost 350.000rp per persoon (€21). Hier krijg je wel een gratis flesje water bij. Vervolgens kun je aan het echte bezoek beginnen.

Het is het grootste Hindoe-Javaanse tempelcomplex van Indonesië en wanneer je er voor staat is de Prambanan zeer indrukwekkend en lijkt het heel onwerkelijk

In 2006 is er door de aardbeving op Java een hoop schade aangericht aan de Prambanan. Een groot deel is hersteld, maar je ziet nog wat de gevolgen zijn geweest van de aardbeving, zoals op de laatste foto hierboven.

Je kunt verschillende trappen oplopen, door en in het tempelcomplex lopen.
Wanneer je eenmaal rustig het tempelcomplex hebt bekeken, vergeet dan niet om door te lopen, door het park naar de andere tempels. Hier is het een stuk rustiger, omdat veel toeristen na het bezoek aan Prambanan het terrein alweer verlaten.
De tempels die hier staan, zijn een stuk kleiner, maar zeker de moeite waard om te bekijken.
Bij de Sewu tempel, helemaal achteraan, zie je wat voor schade de aardbeving heeft aangericht.

Je kunt er voor kiezen om binnen de hekken van het complex te eten, het is allemaal erg goedkoop. Je vindt dit restaurantje, waar je onbeperkt kunt eten, als je iets verder doorloopt door het park. Wij hadden zo’n trek, dat we hier hebben gegeten. Mocht je een ander leuk tentje vinden om te eten, dan raad ik dat aan. Het eten zag er oké uit, maar de smaak was niet fantastisch.

Nadat we hadden gegeten en de laatste foto’s hadden gemaakt, zijn we terug gaan fietsen naar ons verblijf.

Verblijf
Mocht je in de buurt van Prambanan willen slapen, dan kan ik je Ruma Desah Homestay van harte aanbevelen. De gastheer Wibowo en zijn vrouw zijn zeer hartelijk en proberen jouw verblijf zo fijn mogelijk te maken.
Je kunt rustig zitten in hun tuin en de gastvrouw zorgt dan voor een kopje thee, koffie of water met wat lekkers er bij.
Mocht je niet buiten de deur willen eten, kun je ook bij hen eten. Wij kregen een heerlijke vers bereide maaltijd en dit was veel te veel voor ons tweeën.

Het ontbijt is inbegrepen, dit was eenvoudig, maar prima. Ook zorgt de gastvrouw nog voor traditionele bananenrolletjes. Heerlijk.

De gastheer Wibowo, kan je met zijn auto ergens afzetten (tegen betaling) als je dat wilt.
Wij wilden de volgende dag naar Malang, een autorit van ongeveer 8 uur.
Omdat Wibowo zelf niet kon, heeft hij zijn broer geregeld. Ze denken echt met je mee!
Wibowo en zijn vrouw spreken goed Engels, wat toch wel fijn is als je één en ander wilt vragen.

Al met al een heel fijn verblijf als je een bezoek wilt brengen aan Prambanan.


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply